İlker Başbuğ’un el yazısı ile attığı bu mesaj gündem oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İlker Başbuğ’un el yazısı ile attığı bu mesaj gündem oldu

Ergenekon-Balyoz gibi kumpas davalarıyla, FETÖ mahkemelerinin sözde savcı ve hakimleri kahraman komutanlara leke sürmeye çalışmış olsalar da, hiç bir zaman bu komutanları halkın gözünde bir kahraman olmaktan çıkaramadılar. 5 Ağustos 2013’te Ergenekon davasında müebbet hapse mahkum edilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ 3 yıl sonra kendi el yazısıyla bir açıklama yaptı...

Takip Et

Eski Genelkurmay Başbakanı, Twitter adresinden “Bugün 5 Ağustos 2016. Önemli bir gün” diye başladığı yazısında “Allah'ın adaleti bu dünyada da gerçekleşebiliyormuş. Mahkeme başkanı, üyeleri ve savcısı şimdi cezaevinde. Yaptıklarının hesabını verecekler” dedi.

İlker Başbuğ 5 Ağustos Twiti

Eski Genelkurmaş Başkanı İlker Başbuğ, 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında darbeye teşebbüs ve terör örgütü yöneticiliğinden müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 7 Mart 2014'te İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, İlker Başbuğ'a “özgürlükten yoksun bırakmanın hukuki olmadığı iddiasının, yerel mahkemece etkili bir şekilde incelenmeden reddedilmesi ve mahkûmiyete ilişkin gerekçeli kararın açıklanmaması”nı gerekçe göstererek tahliye kararı almıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin