İlker Başbuğ: ABD Fethullah Gülen’i iade ederse bu şu demek...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İlker Başbuğ: ABD Fethullah Gülen’i iade ederse bu şu demek...

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ABD Fethullah Gülen’i iade ederse bunun örgütün kullanım süresinin bittiğini göstereceğini söyledi. Başbuğ, FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla tutuklanan Org. Adem Hududi konusunda şüpheleri olduğunu, 15 Temmuz'u bir askeri darbe olarak değerlendirmediğini sözlerine ekledi..

Takip Et

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, darbe girişiminin hedefinin Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu, ABD Fethullah Gülen'i iade ederse bunun örgütün kullanım süresinin bittiğini göstereceğini söyledi.

Fetullah Gülen'in kullanım süresinin bitip bitmediği sorusuna Başbuğ, “Onu zaman gösterecek, bilemem” dedi. İlker Başbuğ, “ABD Gülen'i iade etmezse demek ki kullanmaya devam edeceksiniz. Ederseniz demek ki kullanım tarihi bitti” diye konuştu.

İlker Başbuğ, tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Hududi'nin FETÖ mensubu olduğu konusunda ise şüphesi olduğunu söyledi.

15 TEMMUZ BİR ASKERİ DARBE DEĞİL

Başbuğ, 15 Temmuz darbesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Başbuğ, “15 Temmuz’u bir askeri darbe olarak değerlendirmiyorum, 15 Temmuz TSK’ya sızan cemaatin silahlı darbesidir. 15 Temmuz bugüne kadar yaşanan darbelerle aynı havuzda değil. 15 Temmuz’u planlayan uygulayan ana iskelet cemaattir.  Bu kalkışmaya müdahalede gecikenlerin hepsi cemaatçi olmayabilir. 

İlker Başbuğ CNN Türk açıklamaları

FETÖ’NÜN ARKASINDA DIŞ GÜÇ OLMAMASI TABİATA AYKIRI

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Fethullahçı terör örgütünün arkasında dış güçler olduğunu belirten ve CIA’i işaret eden Başbuğ, "Olmaması işin tabiatına aykırı bir durum" dedi.

“ERLER DARBECİ KATEGORİSİNE KONULMAMALI, SİLAH KULLANANLAR YARGILANMALI”

Kandırılan erlerin darbeci kategorisine konulmaması gerektiğini ifade eden Başbuğ, fakat silah kullananların yargılanması gerektiğini de ekledi.

MİT CEMAATÇİLERLE DOLU, TSK'YA SIZMALARIN SORUMLUSU MİT

Silahlı Kuvvetlere sızmalarda Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) sorumlu olduğunu savunan İlker Başbuğ, bir dönem MİT'in cemaatçilerle dolu olduğunu söyledi. Eski Genelkurmay Başkanı, 2002-2010 yıllarında TSK'dan atmaların hep MİT raporlarına göre yapıldığını ve o yıllarda atılanlardan bir kişinin dahi FETÖ'cü olmadığını söyledi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin