HDP'li Demirtaş: PKK değil, Türkiye terörist devlet


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
HDP'li Demirtaş: PKK değil, Türkiye terörist devlet

PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin eş başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya’nın Süddeutsche Gazetesi’ne verdiği bir röportajda PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamadıklarını söyledi. Türkiye'de her gün ve her saat gelen şehit haberleriyle kan ağlayan vatandaş, Demirtaş'ın bu açıklamaları karşısında çileden çıktı. Şimdi sosyal medya "Nasıl Askerine, devletine kurşun sıkan bu teröristler, yine devletten maaş alıp siyaset adı altında tüm dünyaya göstere göstere terör propagandası yapabiliyorlar?" sorusunun cevabını arıyor!

Takip Et

Dokunulmazlıkların kaldırılması sonrası kamuoyunda  "terör örgütününe destek, örgüt propagandası, yardım ve yataklık" yapan HDP'li sözde vekilllerin tutuklanması beklenirken, üstelik bu süreç devam ederken OHAL kapsamında da kendilerine dokunulmaması büyük bir şaşkınlık yarattı, hükümetin terör konusunda verdiği sözler, Demirtaş'ın son açıklamasının ardından daha tartışılır hale geldi..

AVRUPAYA, "SİLAHSIZ TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ" ÖRNEK VERİLİRKEN, HDP'NİN PKK İTİRAFLARI İSE GÖRMEZDEN GELİNİYOR.

DEMİRTAŞ: PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK TANIMLAMIYORUZ

HDP'li Selahattin Demirtaş, Almanya’nın Süddeutsche Gazetesi’ne mülakat verdi. Demirtaş, terör örgütü PKK ile ilgili yaptığı açıklamada, “PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. PKK şiddetini kabul etmiyoruz. Ayrıca kesinlikle PKK’nın siyasi kolu değiliz ama PKK’yı devletin ya da hükümetin tanımladığı şekilde tanımlamak zorunda da değiliz.

Kürt halkı 100 yıldır devlet terörü altında yaşıyor. PKK, bu devlet terörüne tepki olarak ortaya çıkmış bir şiddet örgütüdür... ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin