Gelir vergisi ve motorlu taşıtlar vergisine büyük zam geliyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Gelir vergisi ve motorlu taşıtlar vergisine büyük zam geliyor

Son dakika.. ÖTV ve MTV'de büyük zam geliyor.. Maliye Bakanı Naci Ağbal binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisinin yüzde 40 oranında artırılacağını açıkladı. Sarma tütün kağıdına da ÖTV geliyor.

Takip Et

Maliye Bakanı Ağbal OVP basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor:
1 Ocak 2018’den itibaren MTV’de sistem değişiyor. Binek otomobilin değerini kapsayan bir sisteme geçiyoruz. 1.6 motor olan orta üst sınıf bir otomobilin MTV’si 1.000 TL’den 1.400 TL’ye çıkacak.

ENERJİ İÇECEKLERİ DE KAPSAMA ALINACAK

- 2017, 2018 ve 2019 yıllarında özelleştirmede 10 milyar TL özelleştirme geliri hedefleniyor.

- Kurumlar vergisi yüzde 20’den yüzde 22’ye çıkarılacak.

- 2018 yılında 74 bin personel alınacak.

Bakan Ağbal, "2018 yılı bütçesi kolay bir bütçe değil, 2016 yılında aldığımız kararların 2018 yılında yönetilmesi son derece önemli. 2018 yılında bizim 2017 yılına göre gelecek sene harcamalarımız 89 milyar lira artacak, faiz giderlerimiz de 14.2 milyar lira artacak. Dolayısıyla buradaki harcamalarımıza rağmen milli gelirin yüzde 1.9 seviyesinde tutmayı hedefliyoruz. Yukarı yönlü harcama baskılarını yönetebilmek için birtakım tedbirler aldık, alacağız" şeklinde konuştu.

Ağbal, "Öncelikle artan kamu harcamalarında tasarruf yapılabilecek tüm alanlarda tasarruf yapmak .Çok önemli değişiklikler yapacağız. Gelir kaynaklarını da bütçe dengesinde kullanacağız. Çok kapsamlı Torba Yasa'yı Meclis'e sunmak istiyoruz bugün. Vergi gelirlerini artıracak kalıcı düzenlemelerimiz var. Bu düzenlemeleri de Torba Yasa içinde Meclise gönderiyoruz. Hem gelir hem gider tarafından tüm tedbirler hususlardır" dedi.

BİNEK OTOMOBİLE YENİ VERGİ

Bakan Ağbal, "İlk söylenmesi gereken, finans sektöründe kurumlar vergisi oranını yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkaracak bir düzenlemeyi meclise sevk edeceğiz.Kurumların dağıtılmayan kar paylarından da yüzde 1 oranında bir vergi tevfikatının yapılmasını öngörüyoruz. Şirketlerin 2 yıldan fazla elde tutmuş oldukları gayrimenkulleri elden çıkarma halinde yüzde 75 kazanç istisnası var, bunu yüzde 50'ye düşüreceğiz" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Gelir vergisi tarifesinde bir değişikliğe gideceğiz. Ücret değişikliği için 2018 yılıdnan itibaren geçerli olacak. Tarifede yaptığımzıdaki değişiklik üçüncü diliminde gelirler için uygulanan yüzde 27 oranını yüzde 30'a çıkarıyoruz.Binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi önümüzdekİ seneden itibaren yüzde 40 artırılacak. Ayrıca Makaron denilen sigara kağıtlarına da ÖTV geliyor" açıklamasını yaptı

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin