Flaş iddia: Erdoğan ve Yıldırım Merkel’e randevu vermedi!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Flaş iddia: Erdoğan ve Yıldırım Merkel’e randevu vermedi!

Yarın Türkiye ziyareti gerçekleştirecek olan Alman Başbakanı için Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tarafından henüz randevu verilmediği, bu durumun aşılması için çalışıldığı belirtiliyor.

Takip Et

Yarın Ankara’ya gelecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel'e henüz randevu saatleri bildirilmedi.  Merkel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret edecek. Ancak, Erdoğan ve Yıldırım'ın,  randevu saatini bildirmemesi nedeniyle, Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşmenin saati de ayarlanamadı.

BÖYLE BİR DURUM İLK KEZ YAŞANIYOR!

Almanya Büyükelçiliği yetkilileri, Alman gazetecilere de randevu saatinin henüz belli olmadığını bildirdi. Bazı yetkililer ise randevu saatinin gizli tutulmasınının gerekçesi olarak “güvenlik” dedi. Ancak Ankara kulislerinde bugüne kadar hiç böyle bir durumun yaşanmadığı konuşuluyor. CHP Genel Merkezine, Kılıçdaroğlu ile yapılmak istenen görüşmenin saatinin, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın randevu saatine göre düzenleneceğini, bugün saat 13.30'a kadar randevu verilip verilmeyeceği, verilecekse saat kaçta olacağı henüz belli değil. Böyle bir durumun ilk kez yaşandığı bildirildi. İki ülke arasında zaman zaman büyük gerilimler yaşanıyor. Almanya'nın bir çok konuda Türkiye ile ters düşmesinin, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından randevu verilmesinde sorun yarattığı öne sürüldü.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin