Flaş gelişme: Coca-Cola'nın gazı kaçıyor!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Flaş gelişme: Coca-Cola'nın gazı kaçıyor!

Coca-Cola'nın Türk CEO'su Ahmet Muhtar Kent mayıs ayında Coca-Cola'daki görevine son veriyor. Kent kola şişelerinin üzerine isim projesiyle Türkiye'de satışları katlamış ve büyük başarı yakalamıştı. Sigarayla birlikte sağlığa zarar veren içecekler ve maddeler sıralamasında en üst sırada yer alan Coca-Cola, Kent'in görevi bırakmasıyla, Türkler açısından bünyesinde bulundurduğu tek faydalı özelliğini de kaybediyor.

Takip Et

CNBC’nin haberine göre; Coca-Cola Muhtar Kent’in mayıs ayında görevi bırakacağını yerine şirketin COO’su James Quincey’in geleceğini açıkladı.

Muhtar Kent Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “James ile son 10 yıldır yakın olarak çalışıyorum, onun büyük sektör bilgisi olduğunu biliyorum, markalarımız üzerinde uzmanlığı var, değerlerimiz ve sistemimizi anlıyor, markalarımız ve şişeleme sistemlerimiz için ideal bir aday” açıklamasını yaptı.

Ahmet Muhtar Kent kimdir?

 "Ahmet Muhtar Kent, 1952 yılında New York'ta doğdu. Sırasıyla Tarsus Amerikan Koleji'ni ve İngiltere Hull Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirdi. 1978 yılında Coca Cola'ya girdi. 1999 yılına kadar bu şirkette çeşitli görevlerde bulundu. 1999 ile 2005 yıllar arasında Efes Pilsen grubunda görev aldı. 2005 yılında Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta doğu grup başkanı oldu. 1 Temmuz 2008 itibarıyla Coca Cola'nın CEO'su görevine atanmıştır. 23 Nisan 2009 tarihinde Coca Cola'nın Atlanta Merkezinde yapılan Yönetim Kurulu Başkanı seçimlerinde kurul üyelerinin oylarıyla Coca-Cola'nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in yerini alarak Coca-Cola 'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Muhtar Kent'in babası Necdet Kent Türkiye'nin eski New York Başkonsolosu'ydu."

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin