Firari HDP'li Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız’ın vekilliği düşürüldü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Firari HDP'li Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız’ın vekilliği düşürüldü

Son dakika... Geçtiğimiz 2016 Kasım ayında hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Türkiye'den kaçan firari HDP Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucu düşürüldü. Öztürk, terör örgütüne yönelik başlatılan operasyon kapasamında, 'teröristlere yardım ve yataklık', 'suça, halkı kin ve nefrete teşfik, 'terör örgütü üyeliği' gibi suçlardan aranıyor.. Diyarbakır'de PKK'ya yönelik hendek operasyonları sırasında aracı durdurulan Sarıyıldız'ın, aracında yapılan aramada, bagaj kısmına gizlenmiş silah ve mühimmat yakalanmış, terör örgütü PKK'lı alçaklara özel aracıyla silah taşıdığı ortaya çıkmıştı

Takip Et

Son dakika haberi! HDP’li Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız’ın vekilliği ‘devamsızlık gerekçesiyle’ düşürüldü.

Tuğba Hezer Öztürk hakkında Meclis çalışmalarına 5 birleşim katılmadığı gerekçesiyle milletvekiliğinin düşürülmesi için TBMM Genel Kurulu'nda oylama yapıldı.

Öztürk'ün milletvekilliği 324 oyla düşürüldü.

Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Kızılyıldız "Silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek, silahlı terör örgütüne silah sağlamak, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından aranıyor.

Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız, Belçika'nın başkenti Brüksel'in Merkez Tren İstasyonu önünde bir grup PKK'lı ile Türkiye karşıtı gösteride ortaya çıkmıştı.

Sarıyıldız ve Heser milletvekili düştü

YAKLAŞIK 1 YILDIR FİRARİLER

İçişleri Bakanlığı, 4 Kasım 2016'da, haklarında yakalama kararı bulunan Öztürk ve Sarıyıldız'ın yurt dışında olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı. İki vekil 2016 ekim ayından bu yana TBMM çalışmasına katılmıyor. Hakkarında yakalama ve gözaltı bulunan zanlılar firari durumda..

Daha önce, HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ ile, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da milletvekilliği düşürülmüştü.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin