Evlilik programları yayından kalkmayacak mı? RTÜK onları çağırdı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Evlilik programları yayından kalkmayacak mı? RTÜK onları çağırdı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, hazırlanmakta olan bir KHK ile evlilik programlarının tamamen yayından kaldırılacağı, açıklamasının ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, evlilik programı yapan kanalların genel yayın yönetmenleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. RTÜK'e daha önce de dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu da benzer bir uyarıda bulunmuş ve RTÜK başkanı da bu programları bir toplantı ile uyarmıştı. Geçen bu zamana kadar evlilik programlarında bir düzelme değil tam tersine daha da kötü hale geldiği görülüyor. Peki şimdi ne olacak? Evlilik programları yayından kaldırılmayacak mı. Kurtulmuş'un açıklaması referandum yatırımı mıydı?

Takip Et

Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) yetkilerinden alınan bilgiye göre, görüşmede evlilik programları ele alındı. Başkan Yerlikaya, temsilcilere son dönemde evlilik programları konusunda RTÜK'e binlerce şikayet geldiğini aktarıp müeyyidelere uymaları konusunda telkinlerde bulunulduğu belirtildi.

13 Şubat 2013 tarihinde RTÜK üyeleriyle buluşan dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, izdivaç programları konusunda uyarıda bulunarak "Bunlar bizim aile kültürümüze uygun değil. Kapalı paravanın ardında aile kurulmaz" demişti. Bunun üzeirne RÜTk başkanlığı tarafından evlilik programlarına bir uyarı yazısı gönderilmişti. Aradan geçen 4 yıllık süre zarfında bu programların kendini düzeltmek şöyle dursun, daha da beter hale geldiği 125 binin üzeirnde vatandaş tarafından yapılan şikayetlerden de anlaşılıyor..

EVLİLİK PROGRAMLARI YAYINDAN KALDIRLMAYACAK MI?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "Bir KHK ile hepsini tamamen bitireceğiz" açıklamasının ardından, RTÜK başkanının bu programların genel yayın yönetmenlerini toplantıya davet etmesi, tıpkı Davutoğlu uyarısında olduğu gibi bir yaptırım veya yayın formatlarında yapılacak küçük değişiklikerler ile sorun çözümüne mi gidilecek henüz belirsiz. Ancak son yapılan toplantıdan çıkan sonuca göre, bu programların yayından kaldırılmayıp format değişikline gidecek gibi. Kurtulmuş'un açıklaması da, yüzbinlerce şikayet ve dolaylı olarak milyonlarca halkın önünde yapılmış bir referandum şovu olarak kalacak gibi görünüyor..

Evlilik Programları TRÜK'te tartışma konusu oldu

Toplantıya, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Barış Tümay, Show TV Genel Yayın Yönetmeni Suavi Doğan, ATV Genel Yayın Yönetmeni Metin Ergen, Star TV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özgüner, Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Şenay Şenol latıldı

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin