Erdoğan ile Rusya lideri Putin bir araya geldi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan ile Rusya lideri Putin bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin, uçsak krizi sonrası St. Petersburg'da bir araya geldi. Putin: "Sizin yönetiminizde Türk halkının bu sorunun üstesinden geleceğini umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

Takip Et

İki lider 24 Kasım 2015’te yaşanan uçak krizinin ardından ilk kez yüz yüze görüşüyor. Erdoğan ve Putin, baş başa toplantıya geçmeden önce basın mensupları görüntü alırken, kısa açıklamalar yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in açıklamaları özetle şöyle:

* Şu an Türkiye’nin zor günlerinde buraya gelme fırsatı bulmanız ikili ilişkilerin düzelmesi için niyetin ifadesidir. Bu iki ülkenin de hayrına olacaktır.
Vladimir Putin ve Erdoğan buluşması

* Darbe kalkışmasıyla ilgili iç krizden sonra sizi arayan ilk liderlerden biri olduğumu biliyorum.

* Anayasayı yok sayan bu tür darbe kalkışmalarına karşıyız ve karşısında olacağız. Bunların üstesinden geleceğinize inanıyorum.

Erdoğan ve Putin  tokalaşması

* Bugün hem baş başa hem geliştirilmiş formatta ilişkileri görüşme fırsatımız olacak.

* Ticari ilişkilerin yeniden kurtulması ve terörle mücadele konuları ele alınacak.

Putin’in ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şunları söyledi:

* Hassas bir dönemde sizin de bu randevuyu vermeniz sebebiyle çok memnunuz. Aslında planımız malum G-20 Zirvesi’ydi. O nahoş olaydan sonra süratle bir araya gelmemize vesile olması sebebiyle teşekkür ediyorum.

Erdogan Putin El ele poz verdi

* Pazar günü İstanbul’da dev dev miting halkımızın demokrasiyi sahiplenişi ve darbelerin karşısında durması bakımından anlamlıydı.

* Aramızda masada olan birçok ikili ilişkilerimiz var. Bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözülmesine yardımcı olacaktır.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin