Erdoğan: PKK,PYD,FETÖ,DAEŞ topunuz gelin, topunuz


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan: PKK,PYD,FETÖ,DAEŞ topunuz gelin, topunuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Sarayı bahçesinden seslendi. Erdoğan'ın konuşması öncesi Başbakan Binali Yıldırım kürsüye çıkarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, Bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ, PYD, DAEŞ, YPG, topunuz gelin! Allah'ın izniyle bu milleti aşamayacaksınız." dedi ve demokrasi mitinglerinin sonlandırıldığını bildirdi sözlerine ekledi

Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın C.Başkanlığı Sarayı bahçesinde toplanan demokrasi nöbetcilerine yaptığı konuşmanın satırbaşları şu şekilde:

-- Sadece ülkemizin başkenti değil, gönüllerin başkenti olan Ankara… Bizler hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik. Sadece ve sadece rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. 15 Temmuz’da tarihinde ilk defa işgale maruz kalan Ankara, hainlerin planlarını tek yürek olarak engelleyen Ankara, seni gönülden selamlıyorum

-- 15 Temmuz, bu ülkede yaşayanların rastgele birileri değil, bir millet olduğunu gösterdi. 15 Temmuz gecesi bu millet, darbe girişimcileriyle birlikte kendisine düşmanlık edenlere karşı birlik olarak herkese gücünü göstermiştir.

Demokrasi Nöbetleri bitti

-- Ankara çok farklı bir desten yazdı. O gece Kızılay’da, Meclis’te Genelkurmay’da… Ankara’nın her köşesinde ayrı bir destan yazıldı. Ben tüm şehitlerimize ve ailelerine Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifa diliyorum.

-- Yenikapı’da bu millet farklı bir destan yazdı. 21. asrın ve demokrasinin yeni kapısını açtı.

-- Aslında İstanbul’daki mitingle birlikte demokrasi mitinglerini devam ettirelim dediler. Dedik ki, değerli kardeşlerim zaten siz bunu gönüllerinizde devam ettiriyorsunuz. Milletimiz ülkesine özgürlüğüne öyle sımsıkıya yapışmış durumdaki, gönlümüz razı gelmedi. Finali burada, Ankara’da yapalım istedik.

-- Nasıl diyor Gazi Mustafa Kemal, ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır’. Demokrasi mitingleri sadece bazı yerlerde bazı saatlerde yapılmaz. Demorkasi mitingleri yılın 365 günü evlerimizde, işyerlerimizde her yer sahip çıkacağız. Yani Vatanın her köşesinde, günün her saatinde demokrasi nöbetinde olacağız. Tehlikenin tuzağın nereden ve nasıl geleceği hiç belli olmuyor. Şırnak’ta, Mardin’de, Diyarbakır’da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAEŞ devralıyor. Terör örgütlerinin adı değişiyor ama hedefleri değişmiyor. Biliyoruz ki hepsinin cibiliyetinin gereği bu.  Onlar da bunu yapıyor. Karakterlerinin gereğini yapıyor.

Demokrasi nöbetleri finali Beştepe de yaptı

-- Pensilvanya’daki şarlatanın peşinden gidenlerin sonu hüsrandır. DAİŞ’in arkasından gidenlerin akıbeti hüsrandır. 30 yıldır PKK’nın yalanlarına kananların sonu hüsrandır. Milletimizi ayrıştırmaya çalışanların sonu da hüsrandır. Milletimiz 15 Temmuz’da sadece FETÖ’ya değil, benzer amaçlar taşıyan çevrelere de dersini vermiştir. Çanakkale’yi yeniden yaşamayı göze almadan kimse bu ülkeyi bölemez.

-- 15 Temmuz gecesi bu ülkeyi ele geçireceğini sananlar, kendilerince her şeyi çok güzel hesaplamışlardı. Onların uçakları, helikopterleri, tankları, zırhlı taşıyıcıları vardı, onları biz almıştık ama biz aldıklarımızı hainlere teslim etmişiz. O gece milyonların sokaklara dökülüp, o tankların, helikopterlerin karşısına çıkacaklarını düşünemediler.

-- Bugün Bulgaristan’da bunların finansörlerinden biri yakalandı. Türkiye’ye iade edildi. Kovalıyoruz, kovalayacağız. Er veya geç, ABD de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. 85 koli dosya gitti. Böyle bir darbe organizatörünü, 17 yıldır ülkesinde barındıran şarlatanı herhalde Amerika daha fazla saklamayacak, gönderecektir.

-- Bunlar Ömer Halisdemir gibi bir vatan evladının çıkıp, kendilerini alınlarından ortasından vuracaklarına ihtimal vermemişlerdi. Bu ordunun içerisinde neler var neler… Sen istediğin kadar Tuğgeneral ol. İşte o Ömer Halisdemir, darbe için geldiğinin haberini aldı ve görevine gitti.

-- Bizim de yol arkadaşımız Erolumuz oraya oğluyla gitmişti. O da orada başından ve omzundan aldığı yaralarla şehit olmuştu. Oğlu da yine orada şahit oldu. Erol sağ olsaydı, Yenikapı’nın organizasyonunu yapacaktı.

-- Biz bunlara terör örgütü dedikçe, ‘silahsız terör örgütü mü olur’ dediler. Bunlar silahsız terör örgütü olur mu ya? Devletin silahıyla millete çevirerek, dünyanın en alçak terör örgütü olduklarını gösterdiler.

-- Fetullahçı Terör Örgütü, ülkeye de millete de ihanet etti. Biliyoruz ki, kendi milletine silah çeken, kendi ülkesini de başkalarına peşkeş çeker. Ne diyor üstat, ‘Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes! Ey kahpe rüzgar, artık ne yandan esersen es’

-- Bunların kökünü kazıyacağız. Şu anda inlerine girdik. Biz bunları intikam hırsıyla yapmıyoruz, işgalcileri hukukla adaletle temizliyoruz. Bize kimse akıl vermesin. Anayasamız’da ne varsa onu uyguluyoruz.

-- (İdam açıklaması) Yapmaları gereken nedir? Parlamentoda bunu görüşmektir. Bu darbenin tarihi bellidir, darbenin tarihinden itibaren de masaya konulmalıdır. Parlamento buna evet derse, ben cumhurbaşkanı olarak bunu onarım. Parlamento buna hayır derse, benim de yapacak bir şeyim yok. Biz şehitlerimize, gazilerimize durumu izah edemeyiz.

-- Şimdi artık virgülü atıyoruz bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Gönüllerimizden bu nöbetleri çıkarmayacağız

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından önce, Başbakan Yıldırım kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi.

Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

-- Son nöbetinizi gerçekleştiriyorsunuz. Bu aziz millet, Türkiye’nin geleceğini namertlere çiğnetmedi, çiğnetmeyecek. Sizler demokrasimizin kahramanısınız.

-- Millet nasıl olurmuş, milli iradeye nasıl sahip çıkılırmış, gösterdiniz.  FETÖ’cü katillere dersini verdiniz.

-- Hak ettikleri cezaları alacaklar. Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı. Paralel kaybetti, millet kazandı. Devletine, milletine, emniyetine kurşun sıkan katiller kaybetti. Demokrasi kazandı. Birlikte demokrasi destanı yazdı. Şehitlerimiz, gazilerimiz canlarını ortaya koyarak ülkeyi gelecek aydınlık yarınlara taşıdılar. Şimdi bize düşen, aziz vatandaşlarımızın haklarını sormaktır. FETO gelecek, hesap verecek. Eğer, bunların hesabını sormazsak, bu itlerin geride bıraktığı yetimlerin yüzüne nasıl bakarız? Şehitlerimize ve gazilerimize söz veriyoruz. Bu alçaklara mutlaka hesap soracağız.

-- Türkiye’nin geleceğini bir dolara satan bu alçaklara geçit vermeyeceğiz

-- 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitler sayesinde bu topraklar yeniden vatan oldu. Yenikapı bir kez daha gösterdi ki, her şey birlik için. Aramızdaki ayrılıkları, farklılıkları, vatanımızdan namusumuzdan daha önemli saymayacağız.

-- Bu uzlaşma iklimini sürdürmekte kararlıyız. Bir daha ayrılığa izin vermeyeceğiz. Meydanlar bir ve beraber olduğumuz gibi hayatın her alanında bir ve beraber olacağız.

-- Kandil’den birileri açıklama yapıyor, şehirlere ineceklermiş. Kırsaldan ineceklermiş. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var, bunu böyle bilin. Bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ, PYD, DAEŞ, YPG, topunuz gelin! Allah’ın izniyle bu milleti aşamayacaksınız.

BEŞTEPE BAHÇESİNDE BÜYÜK KALABALIK

Erdoğan, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesinde toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmanın, Cumhurbaşkanlığı makamının yer aldığı ana binanın şeref kapısı önünde kurulacan platform üzerinden gerçekleştirdi. Vatandaşların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinleyebilmeleri için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi karşılama törenlerinin yapıldığı alana alındılar

 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, 22.00 sularında Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplanacak olan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapacak.

Konuşmanın, Cumhurbaşkanlığı makamının yer aldığı ana binanın şeref kapısı önünde kurulacak platform üzerinden gerçekleştirileceği öğrenildi.

Vatandaşların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinleyebilmeleri için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi karşılama törenlerinin yapıldığı alana alınacakları kaydedildi.

İzmir Konak Demokrasi Nöbeti
Tüm şehirlerde olduğu İzmir'de binlerce kişi, ‘demokrasi nöbeti’nin son gününde de Konak Meydanı’nı doldurdu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin