Erdoğan'a suikast yapacak tim yakalandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan'a suikast yapacak tim yakalandı

Darbeci Suikast Timi gece yarısı operasyonuyla don paça yakalanıp gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen ve günlerdir aranan 12 suikastçı askerden 11'i yakalandı. Geriye bir kişi kaldı. Dün gece başlatılan ve sabaha kadar süren operasyonlarda; Binbaşı Şükrü Seymen, Yüzbaşı İsmail Yiğit, Yüzbaşı Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üstteğmenler Murat Köse, Enes Yılmaz, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Yüzbaşı Muammer Gözübüyük ve Mustafa Serdar Özay yakalanarak gözaltına alındı.

Takip Et

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerin Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde bulunduğu ihbarı üzerine dün akşam saatlerinde bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı. Operasyon başlatan jandarma timleri megafonlarla darbeci askerlere yönelik ‘teslim olun’, çağrılarında bulunmaya başladı. Firari askerleri gördüğünü ile süren Üzeyir Çalca, domuz avına giderken 5 kamuflajlı esker gördüğünü, niçin burada bulunduklarını sorduğunda ise tatbikat yaptıklarını söylediklerini belirtti. Çalca, şunları anlattı:

Marmaris Yakalanan Darbeci ve suikastçı askerler

“İki arkadaş mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk. Azmak (Dere) içerisinde çatırtı duyduk. Domuzların dere içerisinde olduğunu düşündük. Biraz bekleyip domuz olduğuna kanaat getirince ateş edecektik. Ancak seslerin dereyi geçip tarlaya doğru girdiğini duyduk., O tarafa ışık tuttuk arkadaşımla birlikte. Birdenbire 5 kişi yere yattı. İçlerinden bir tanesi ayağa kalktı. Ne yaptıklarını sorduğumuzda ‘Biz tatbikat yapıyoruz’ dediler. Biz 5 kişiyi gördük ama azmak içerisinden çatırtı sesleri geliyordu. Daha fazla kişi olabilir.” Üzeyir Çalca, askerlerin nasıl oldukları yönündeki soruya ise üzerlerinde askeri tişört bulunduğunu belirterek, “Altlarında kamuflaş vardı. Ancak dereyi geçtikleri için ıslanmıştı. Zayıf yapıları, yüzleri sakallı ve dağınık bir haldeydiler” dedi.

Üzeyir Çalca, gördüğü kişilerin kendisine gösterilen firari askerlerin fotoğraflarından aynı kişiler olduğunu teşhis etti. Bu gelişme üzernine jandarma komando birlikleri ile Özel Harekat timleri ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı timler bölgeye sevk edildi. Termal kameralı helikopter ve uçaklarda operasyona havadan destek verdi. Operasyon yapan ekipler sık sık ‘teslim olun’ çağrısında bulunurken, bölgeyi çember alınıdı.

Marmaris Yakalanan Suikastçılar

Suikastçı askerlerden bazıları…

SABAH KADAR YAKALANDILAR

Muğla Valisi Amir Çiçek, gece saatlerinde yaptığı açıklamada Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerden ‘9’unun daha yakalandığını açıkladı.

Suikastcılar Marmaris

SON 2 ASKER DE ELE GEÇİLDİ

Son iki darbeci de sabah saat 07:00 sıralarında ele geçirildi. kayıp son asker aranıyor.

VALİ ÇİÇEK: ÇATIŞMA YOK, UYARI ATEŞİ YAPILDI

Operasyonlarla ilgili gazetecilere konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, “Bize gelen ihbarlarda 11 ihanet çetesi vardı. Aldığımız ifadelerde de söylediler. Kendilerinde uzun namlulu silah yoktu.
Tabanca vardı. Bunlar hiçbir yere kaçamazdı. Akşam 22.30 ihbar geldi ve operasyon başlatıldı. Yakalananlardan özel ifadeler alınıyor. Yakalandıkları yer ormanlık alan çok ağaç var. Bitki örtüsü çok sık. Bu fırsattan yararlanıp saklandılar. Bu bölgede vatandaşlar ihbar yönünden takdire şayandır. Vatandaşlarımız askerlerin bu bölgede yaşamalarına izin vermediler. Askerlere destek verdiler. Bunlara yiyecek vermediler. Bunlar yalnız kaldı” dedi.

Darbeci-Yan darbe

7 ASKER GEÇEN HAFTA YAKALANMIŞTI

Darbeci askerlerin yakalanması için arama çalışmaları sonucunda, Marmaris-Muğla karayolu Çetibeli Mahallesi Gökçe Yokuşu mevkisinde yakalanan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinden Binbaşı Taner Berber ile Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Astsubay Üstçavuş Erkan Çıkat, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Faruk Göçmen ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Abdülhamit Gülerden yakalanmıştı.

Darbeciler Suikast timi

DON PAÇA YERE YATIRILDILAR

Ele geçirilen darbeciler üzerlerinde bomba olabileceği şüphesiyle kelepçe takılmadan önce soyularak yere yatırıldı. O anları ise tatil yaptığı evde operasyon anına şahit olan karikatürist  Yılmaz Aslantürk cep telefonu ile görüntüledi.

İSİMLERİ AÇIKLANDI

Dün gece başlatılan ve sabaha kadar süren operasyonlarda yakalanan isimleri ise Binbaşı Şükrü Seymen, Yüzbaşı İsmail Yiğit, Yüzbaşı Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üstteğmenler Murat Köse, Enes Yılmaz, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Yüzbaşı Muammer Gözübüyük ve Mustafa Serdar Özay olarak açıklandı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin