En Büyük Bayram büyük bir coşkuyla kutlanıyor.. Ata'ya özlem bitmiyor...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
En Büyük Bayram büyük bir coşkuyla kutlanıyor.. Ata'ya özlem bitmiyor...

Tüm Türkiye, Yüce Türk milleti Atatürk’ün kurduğu modern Cumhuriyet’in 94’üncü yaşını coşkuyla kutluyor ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle anıyor.

Takip Et

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânının Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayacak. Erdoğan daha sonra kutlamaları kabul edecek. Bu yıl Atatürk Kültür Merkezi’ndeki geçit töreni yerine Meclis’ten Ulus’taki Birinci Meclis’e yürüyüş yapılacak. 

DEVLET ERKANI ANITKABİR'DE HAZIR OLACAK

Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edecek. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyacak olan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak. Erdoğan, ardından Cumhurbaşkanlığı’nda kutlamaları kabul edecek.

ASKERİ GEÇİT TÖRENİ YİNE YAPILMAYACAK!

Her yıl 29 Ekim kutlamalarına ev sahipliği yapan AKM’de ise geçit töreni yapılmayacak. AKM’deki askeri geçit töreninin yerine Bakanlıklar’daki Meclis’in önünden, Cumhuriyet’in ilan edildiği Ulus’taki Birinci Meclis’e kadar 29 Ekim Yürüyüşü düzenlenecek. 

KIŞ BAHÇESİNDE RESEPSİYON
Erdoğan’ın Beştepe’deki ‘kış bahçesi’nde vereceği resepsiyona siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından birçok ismin de aralarında bulunduğu 2 bin kişi davet edildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin