Alçaklar TIR dolusu bombayla saldırdı: 3 şehit, 14'ü ağır 146 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Alçaklar TIR dolusu bombayla saldırdı: 3 şehit, 14'ü ağır 146 yaralı

Elazığ'da bölücü Terör örgütü PKK'lı hainler, Emniyet Müdürlüğü binası bahçesine kadar girdikleri bomba yüklü TIR'ı infilak ettirdi. Elazığ Valiliği'ninden yapılan ilk açıklamaya göre; hain saldırı sonucu 3 polisimiz şehit oldu, 14'ü ağır 146 kişi de yaralandı. Şehit sayısının artmasından endişe ediliyor. Patlama sonra emniyet binasında büyük hasar oluştu, hastanelere kaldırılan yarallar için kan anonsları yapıldı

Takip Et

Türkiye Elazığ’dan gelen haberle sarsıldı. Hain saldırı Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı’nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne saat 09.20’de düzenlendi. Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi.

Patlama Noktası Elazığ

“3 POLİS ŞEHİT”

Kulakları sağır eden patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi.  Elazığ Valiliği; saldırıda kişinin 3 şehit olduğunu 100’den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Vali Murat Zorluoğlu ise konuya ilişkin yapılan ikinci açıklamada “Şehitlerimiz ilk belirlemelere göre emniyet mensubu” dedi.

Elazığ'da alçak saldırı: 3 şehit, 100'den fazla yaralı

KAN ANONSLARI YAPILIYOR

Hastanelere kaldırılan yaralılar için kan anonsları yapıldı.

 Elazığ'da alçak saldırı: 3 şehit, 100'den fazla yaralı
Patlama sonrası göğü duman bulutları kapladı.

Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Elazığ'da alçak saldırı: 3 şehit, 100'den fazla yaralı
​Patlama sonrası Emniyet binası harabeye döndü.

BAKAN IŞIK'TAN AÇIKLAMA

Bakan Fikri Işık Elazığ'daki hain saldırıya ilişkin Anadolu Ajansı'nda yaptığı ilk değerlendirmekde şunları söyledi:

"15 Temmuz'dan sonra ortaya koydukları haince eylem tarzı bizim bildiğimiz ancak dünyanın görmek istemediği yüzünü ortaya koydu. Kendi hedeflerine ulaşmak için hiçbir şeyden kaçınmayacaklarının göstergesi. PKK terör örgütünün bir takım küresel güçlerin istekleriyle hareket ettiğinin göstergesi. Sivilleri hedef alan bombalı saldırılar düzenlemesinin hiçbir izahı olamaz. Küresel güçlerin maşası olduğunun göstergesi. Bunu 40 yıla yakın zamandır yapıyor ama 15 Temmuz'dan sonra güvenlik güçlerinde bir zaaf oluşmuş gibi bir fırsatçılık gibi bombalı saldırılarla eylem yapması, Ceylanpınar'da 2 polisimizi yatağında şehit etmesi gibidir. Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz'dan daha güçlüdür. TSK içine sızmış hainleri kendi içerisinden çok büyük oranda temizlemiştir. PKK'nın içeriden destek alma şansı kalmamıştır. Bundan sonrasını PKK'nın yöneticileri düşünsün. Bölge halkının güvenlik güçleriyle işbirliği yapması gerekiyor. Halkımız bu konudaki hazırlıkları en yakın güvenlik gücüne bildirme noktasında çok hassas, bunu artırmaları yerinde olacak."

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin