Dolar ve euro ne kadar oldu? Vize krizi dövizi de vurdu..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Dolar ve euro ne kadar oldu? Vize krizi dövizi de vurdu..

Vize krizi piyasalarda fırtına etkisi yarattı.. ABD’nin Türkiye vize kararının ardından Asya piyasalarında işlem gören, dolar/TL Asya'da 3.90'ı gördü. Euro ise tarihin rekorunu kırdı.

Takip Et

ABD ve Türkiye’nin karşılıklı vize işlemlerini durdurma kararı ve İdlib’e düzenlenen operasyonun etkisiyle Dolar/TL 3,80 seviyesinin üzerine çıktıktan sonra, bu sabah yeniden 3,71 seviyesinin üzerinde.

Euro/TL 4.51’i aşarak tarihi rekorunu kırdı.

Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu 09.10.2017
Dün akşam ABD'nin vize işlemlerini durdurma kararını aldığı saat 20:00'dan bu yana dolar/TL'nin seyri. 

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu bildirdi. Türkiye de bu kararı ardından ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı. ABD’nin İstanbul başkonsolosluğunda çalışan Metin Topuz adlı yerel çalışan geçen hafta devam eden bir FETÖ soruşturması kapsamında once gözaltına alınmış, ardından da çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

DOLAR BUGÜN NE KADAR OLDU?
Dolar/TL 3.7096/3.7102'den işlem görüyor.

EURO NE KADAR OLDU?
Euro/TL ise 4.3523/4.3547'den işlem görüyor.

‘KURDA YÖN YUKARI’

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, “ABD ile vize konusunda yaşanan gelişmeler TL’de sert değer kaybına neden oldu. Japonya ve ABD’deki tatil nedeniyle hacimlerin düşük kalması da hareketin sert olmasında etkiliydi. Öte yandan bu durum TL’de sadece jeopolitik ve Fed kaynaklı risklerin baskısının olmadığını ortaya koyuyor. ABD ile ilişkilerin nasıl ilerleyeceği piyasa üzerinde belirleyici olacaktır ancak kurda yön yukarı görünüyor” dedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin