1 yüzbaşı ve 1 uzman çavuş şehit, 6 PKK'lı hain öldürüldü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
1 yüzbaşı ve 1 uzman çavuş şehit, 6 PKK'lı hain öldürüldü

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında çıkan çatışmada Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ve Jandarma Uzman Çavuş Zinnur Ezim şehit oldu. Çatışmada şu ana kadar 6 PKK'lı terörist öldürüldü.

Takip Et

Diyarbakır’ın Lice, Kulp ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl’ün Genç İlçesi arasında kalan bölgede 5 Mart’ta 7 bin asker, polis ve güvenlik kurucu ile gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlar devam ederken, bugün Lice ile Hani ilçeleri arasındaki bölgede bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlandı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşte yaralanan bir yüzbaşı ile bir uzman çavuş kaldırıldığı Diyarbakır’daki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Diyarbakır Şehit Yüzbaşı ve uzman çavuş

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve kaldırıkları hastanede şehit düzen 2 askerin kimliği belli oldu. Hain saldırı sonucu, Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ve Jandarma Uzman Çavuş Zinnur Ezim’in acı haberi ailelerine ulaştı.

OSMANİYE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı 26 yaşındaki Zinnur Ezim’in Osmaniye’deki baba evine ateş düştü.

Merkeze bağlı Kurtuluş Mahallesi’ndeki şehidin baba evine gelen askeri heyet, acı haberi baba Mehmet ve anne Hatice Ezim’e verdi. Oğlullarının şehit düştüğünü öğrendikten sonra üzüntüden fenalık geçiren Ezim çiftine, askeri heyetle gelen sağlık görevlileri müdahale etti. Bir yıl önce göreve başladığı ve 5 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen Zinnur Ezim’in şehit olduğunu duyan yakınları taziye için baba evine akın etti. Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, Osmaniye Belediyesi de taziye çadırı kurdu. Zinnur Ezim

Bekar olduğu öğrenilen şehit Zinnur Ezim’in, yarın düzenlenecek olan törenin ardından Belediye Asri Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği’ne defnedileceği belirtildi.

 

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK, Lice'de devam eden operasyonla ilgili açıklama yaptı.

TSK'nın açıklaması; 

19 Mart 2017 tarihinde Diyarbakır/Lice’de yürütülen operasyon esnasında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Operasyon esnasında toplam altı BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilerek silahlarıyla beraber ele geçirilmiştir.

Bu çatışmada hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekânları Cennet olsun

Çatışmada ilk belirlemelere göre 6 PKK’lı ölü ele geçirilirken, bölgede operasyonlar devam ediyor.

 

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin