Dilek Doğan davasında karar. O Polise 6 yıl 3 ay hapis


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Dilek Doğan davasında karar. O Polise 6 yıl 3 ay hapis

Dilek Doğan davasında sanık polis memuru 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanık polis memuru Y.M.'nin "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi..

Takip Et

Sarıyer'de terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın (24) öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, sanık polis memuru Y.M.'nin "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

SANIK KARAR DURUŞMASINA KATILDI

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 7'nci duruşmaya tutuksuz sanık Y.M. ile olayda hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan, babası Metin Doğan, ağabeyi Mehmet Doğan ile avukatları katıldı. Duruşmaya CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

6 YIL 3 AY HAPİS

Mahkeme heyeti, verdiği aradan sonra Dilek Doğan'ın ölümü ile ilgili olarak kararını açıkladı. Mahkeme, olayın meydana geliş şekli, sanığın kusurunun yoğunluğu, meydana gelen sonucun ağırlığını dikkate alarak sanık Y.M.'yi, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak"suçundan ilk olarak 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın müspet davranışlarını lehine indirim nedeni sayarak bu cezayı 6 yıl 3 ay hapis cezasına indirdi.

Dİlek Doğan Davasında karar

SİLAH DEVLETE İADE EDİLECEK

Mahkeme, Dilek Doğan'ın ölümüne neden olan MP5 makineli tabancanın devlete ait olması nedeniyle karar kesinleştikten sonra devlete iadesine karar verdi. Mahkemenin verdiği karara karşı tarafların Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf yolunun açık olduğu belirtildi.

KARARA TEPKİ GÖSTERDİLER

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından aile verilen cezaya tepki gösterdi. Doğan ailesi ve avukatları tarafından kararla ilgili olarak açıklama yapıldı. Duruşmaya destek için gelenler ise "Dilek için adalet istiyoruz", "Dilek Doğan ölümsüzdür" diye slogan attı.

POLİSE 26.5 YIL İSTENİYORDU

Sarıyer'de 18 Ekim 2015'te baskın yapılan bir evde Dilek Doğan adlı genç kız, polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Doğan'ın ölümünden sonra özel harekat polisi hakkında "Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan 26.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Önceki hafta yapılan duruşmada mütalaa veren savcı, sanık için 6 yıl hapis cezası istemişti. Daha önce silindiği öne sürülen görüntüler izlendiği duruşmada Dilek Doğan'ın ailesi gözyaşlarını tutamayıp duruşmadan çıkmıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin