Devlet Başkanı: Obama bir Or..pu Çocuğu, yüzüne...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Devlet Başkanı: Obama bir Or..pu Çocuğu, yüzüne...

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD Başkanı Barack Obama’ya ‘sürtüğün oğlu’ diyerek küfretti. Obama, kendisine "o. çocuğu" diyen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile Laos'ta yapacağı görüşmeyi iptal etti.

Takip Et

Tartışma Obama’nın Duterte’nin yürüttüğü uyuşturucuyla mücadelede yargısız infazların yaşandığını iddia etmesiyle başladı. Obama’nın da katılacağı ASEAN zirvesi için Malezya’ya hareketinden önce Duterte Obama’ya çok sert tepki gösterdi. Filipinlerin egemen bir ülke olduğunu ve sömürgeciliğin geride kaldığını kaydeden Duterte şöyle devam etti: “Filipinler halkı dışında, hiç kimse benim efendim değil. Saygılı olmak zorundasın. Ortaya sorular o…çocuğu.”

OBAMA: DUTERTE RENKLİ BİR KİŞİLİĞE SAHİP

BBC Türkçe'nin haberine göre Filipinler devlet başkanının Obama ile salı akşamı Vientiane'de görüşmesi planlanıyordu. Duterte'nin bu sözleri üzerine, ABD başkanı Duterte'nin 'renkli bir kişiliği olduğunu ve ekibine bu görüşmenin gerçekten işe yarar olup olmadığını araştırmaları talimatını verdiğini' söyledi.

ABD GÖRÜŞMEYİ İPTAL EDİLDİ

Açıklama Obama’nın Ulusal Güvenlik Sözcüsü Ned Price tarafından yapıldı. Obama-Duterte görüşmesi, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’nin (ASEAN) Laos’taki zirvesi kapsamında planlanmıştı. Price, Obama’nın Duterte yerine Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye ile bir araya geleceğini söyledi.

Duterte başkan seçilmeden önce Katolik Kilisesi’nin lideri Papa Francesco’ya ve ABD’nin Manila Büyükelçisi’ne de Obama için kullandığı küfrü kullanmıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin