Devlet Bahçeli'den anayasa açıklaması: Müspet ve makul...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Devlet Bahçeli'den anayasa açıklaması: Müspet ve makul...

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından resmi Twitter hesabından peş peşe mesajlar attı. İşte açıklama niteliğindeki mesajlarda çok dikkat çeken detaylar..

Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından Twitter hesabından yeni anayasa görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı.

İşte Bahçeli'nin sözleri;

"Türkiye’nin sorun yumağı olduğunu, pek çok açmazı bulunduğunu her sağduyulu ve vicdan sahibi insanımız takdir ve tasdik edecektir. Şu sorunun cevabını aramak durumundayız: Akışa kendimizi bırakıp ağırlaşan meselelerin derinleşmesini atıl ve etkisiz şekilde izleyelim mi? "

"Ya da milletçe hamle üstünlüğünü elimize alıp milli iradeyle gelişmelerin seyrine müdahil mi olalım? Önce bu kararı vermek zorundayız. Milliyetçi Hareket Partisi bahis konusu vatan ve millet olduğunda fedakarlıkta sınır ve eşik tanımayan bir inanmışlığa sahiptir."

Devlet Bahçeli Anayasa ttwitleri

"Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışımız bu inanmışlığın tezahürüdür. Biz tutarlıyız,ilkeliyiz, dürüstüz ve ahlakın burcuyuz. Şu anda fiili açmaz ve kriz hali Türkiye’nin önünü tıkamış, ufkunu kapatmış, devlet ve toplum hayatının ömrünü karartmıştır."

"Bilhassa 15 Temmuz’dan sonra siyasi dinamikler farklılaştığı gibi karmaşıklaşmış, ülkemiz öngörülebilir olmaktan çıkmıştır. Peki,vatan ve millet sevdalıları buna tepkisiz,ilgisiz,duyarsız ve yabancı mı durmalı, yoksa meşruiyet ve millete bağlılığı mı sağlamalıdır? Elbette ikincisidir. Bu nedenle, bugün Sayın Başbakan’ın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz."

Devlet Bahçeli Anaya twitleri

"MHP MAZLUMLARIN SESİNE KULAK VERİYOR"

"Sayın Yıldırım'la oldukça verimli geçen görüşmemizin, inanıyorum ki ülke ve millet hayrına güzel gelişmelere vesile olacağı kanaatindeyim. Henüz somut bir siyasi mutabakat sağlanmamış olsa da, önümüzdeki sürecin Türkiye’deki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim."

Yeni Anaya ile ilgili MHP lideri bahçeli den twitler

"Milliyetçi Hareket Partisi mazlumların sesine kulak veriyor, çaresizlerin, umutla istikrar ve refah gözleyenlere el uzatıyor, kucak açıyor. Sorunun bir parçası değil, çözümün yol başçısı; kaosun mimarı değil, huzur ve düzenin yol açıcısı olmaktan başka bir tercihimiz yoktur. Geleceğimizin politik kararı vatan coğrafyasının ana damarında yazılıdır; bunu anlamalı, buna göre hazırlık yapıp hareket etmeliyiz."

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin