Derik'te hain saldırı: 3 asker şehit, 7 asker yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Derik'te hain saldırı: 3 asker şehit, 7 asker yaralı

Mardin'de alçak ve alçak tuzak.. Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda olay yerinde bir asker şehit olmuş yaralılar hastaneye kaldırılmıştı. Durumu ağır olan iki asker daha maalesef kurtarılamadı. Hain saldırıda şehit olan güvenlik görevlisi sayısı üçe çıktı.

Takip Et

Patlama, Derik-Kızıltepe karayolunun Derik ilçesi girişindeki Tepedağ köyü mevkiinde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada, olay yerinde 1 asker şehit olurken, 2'si ağır olmak üzere 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

Mardin Derik patlama Haberi

Yaralılardan 7'si bölgeye sevk edilen ambulanslarla çeşitli hastanelere, 2'si ise helikopterle Diyarbakır'a sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden 2'si yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.  Patlamanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Derik'te askeri araca saldırı

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin