Demokrasi nöbeti neden çarşamba günü bitiyor?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Demokrasi nöbeti neden çarşamba günü bitiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Yenikapı'da yaklaşık 5 milyon kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler mitinginin son dakikalarında konuşmasını tamamladıktan sonra, tekrar mikrofonu eline alarak, demokrasi nöbetlerinin Çarşamba günü sona ereceğini söyledi. Çarşamba günü detayı Ankara kulislerini ise hareketlendirdi.

Takip Et

Yenikapı’da dün gerçekleşen, milyonlarca kişinin katıldığı katıldığı “demokrasi ve şehitler mitingi” ile, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan “demokrasi nöbetlerinin” bitmesi bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitingin son dakikalarında, liderler halkı selamlamak için topluca kürsüye çıktıklarında mikrofonu eline alarak, demokrasi nöbetlerinin Çarşamba günü sona ereceğini söyledi.

"BU AKŞAM SADECE VİRGÜL KOYACAĞIZ"

Erdoğan, “Bu akşam sadece virgül, demokrasi nöbetine Çarşamba akşamı noktayı koyacağız” dedi. Erdoğan’ın bu sürpriz çıkışı üzerine ise Ankara kulislerinde neden demokrasi nöbetlerinin Çarşamba’ya kadar uzatıldığı konuşulmaya başlandı. Kulislere yansıyanlara göre, Çarşamba’nın sırrı, tarihinde gizli; 10 Ağustos. Erdoğan, bundan iki sene önce 10 Ağustos’ta yapılan halk oylamasında Cumhurbaşkanı seçilmiş, Türkiye’nin “halkın oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı” olmuştu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin