Cumhuriyet Gazetesi'ne FETÖ/PKK operasyonu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Cumhuriyet Gazetesi'ne FETÖ/PKK operasyonu

Son dakika.. Cumhuriyet Gazetesi'ne polis operasyonu.. Genel Yayın Yönetmeni Sabuncu ile yazar Güray Öz gözaltına alındı. Suçlama: "PKK ve FETÖ'ye üye olmadan örgüt adına suç işlemek".. Operasyonun ve aramaların devam ettiği şu sıralarda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı operasyona ilişkin bir son dakika açıklaması yaptı: 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte..

Takip Et

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile aynı zamanda Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan yazar Güray Öz gözaltına alındı. İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın yurtdışında olduğu, hakkında da gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Gazetenin yazar ve yöneticilerinin evlerinde aramalar sürerken 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat SabuncuCumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturmada, yöneticilerin PKK ve FETÖ terör örgütlerine üye olmadan örgüt adına suç işledikleri iddia ediliyor.

 HİKMET ÇETİNKAYA'NIN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR İDDİASI

Orhan Erinç ile Hikmet Çetinkaya'nın da evlerinde arama yapılıyor..

CHP’Lİ VEKİL BARIŞ YARKADAŞ TWITTER’DAN DUYURDU

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon başlatıldığını duyurdu. Yarkadaş, Twitter’da Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Cumhuriyet bugün manşetleri ana sayfası

Yarkadaş, Twitter’da “Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyon başlatıldı. Murat Sabuncu gözaltına alındı. Güray Öz ve Akın Atalay’ın evi aranıyor” diye yazdı.

SAVCILIKTAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı: Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştır..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında,  ‘FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin