Çavuşoğlu'ndan ABD'ye sert sözler: İşinizi adam gibi yapın


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye sert sözler: İşinizi adam gibi yapın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Büyükelçiliğinin 'Kayyum ve PKK'ya yönelik operasyon' açıklamasına yönelik "Kusura bakmayın hiçbiriniz Türkiye'nin patronu değilsiniz. Sizin büyükelçileriniz Türkiye'de bir vali değil, büyükelçiliğini adam gibi yapacak. Herkes haddinin, hukukunun ve görevinin çerçevesini çok iyi bilsin" dedi. MHP Lideri Bahçeli'de büyükelçiliğinin açıklamasına aynı sertlikte cevap verdi

Takip Et

MHP lideri Bahçeli de "Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor, Türkiye'ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD'nin 53. eyaleti değildir. Türkiye bağımsız, milli ve gururlu bir devlettir" diye konuştu.

Dıişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Antalya Manavgat İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Çavuşoğlu, “teröre destek verdikleri için kayyum atanan belediyelere yönelik” ABD Büyükelçiliğinin yaptığı açıklamayı çok sert bir dille eleştirdi. Çavuşoğlu “Hiçbiriniz Türkiye’nin patronu değilsiniz. Sizin büyükelçileriniz Türkiye’de bir vali değil, büyükelçiliğini adam gibi yapacak. Herkes haddinin, hukukunun ve görevinin çerçevesini çok iyi bilsin” dedi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNE ÇOK SERT YANIT

Cerablus bölgesinde IŞİD’den  temizlenen köy ve şehirlerde hayatın normale dönmeye başladığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, insanların esaretten kurtulduğunu kaydetti. Bayramda bile Kürt vatandaşları hedef alan PKK’nın Kürt vatandaşlarının haklarıyla ve kültürleriyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:  “Böylesine bir durumda özellikle müttefikimiz olan ülkelerden gelen açıklamalar bizi hem üzüyor hem de sinirlendiriyor. Biz terörle mücadele ediyoruz. Eğer seçilmiş bir kişi, bir belediye başkanı, bir milletvekili, bir belediye meclis üyesi, kim olduğu önemli değil, muhtar da olabilir, teröre destek veriyorsa ‘Efendim o kişi seçilmiş, dokunulmaz’, olmaz. Seçilen kişinin görevi vatana, millete hizmet etmektir, teröristlere değil. Teröristlerin bomba döşemesine yardım ediyorsa bu, milletin parasını teröristlere harcamaktır. Oradaki belediyelerin hepsi çukur kazmada, bomba yerleştirmede, araçlarıyla, gereçleriyle, kepçeleriyle, kamyonlarıyla teröristeler yardım etmiştir.  Her şeyden önce bu tür müdahalelerin usulü ve yöntemi de kabul edilemez. Biz de birçok ülkeyle ilgili rahatsızlıklarımızı dile getiriyoruz. Mesela ABD’de artan ırkçılık. Sadece İslam karşıtlığı değil farklı renklere yönelik ırkçılıkta da bir hortlama var. İşte polis ne kadar insan öldürdü. Ama Washington’daki büyükelçime telefon açıp, ‘Sen bir açıklama yap’ demiyorum. Bu endişemizi doğrudan ABD’li muhataplarımıza kendimiz söylüyoruz. Bu işin nezaketi budur. Cumhurbaşkanı’mız Obama’ya söyleyebiliyor. Ben John Kerry’e söyleyebiliyorum. Başka rahatsızlıklarımız da var. Ama biz söyleyince içişlerine karışmak oluyor. Ama kendileri her türlü şeyi söyleme yetkisini kendilerinde buluyorlar. Kusura bakmayın hiçbiriniz Türkiye’nin patronu değilsiniz. Bugün, Türkiye ikinci sınıf bir ülke değildir. Türkiye ile ilişkilerinizi adam gibi yürütmek istiyorsanız, Türkiye’yi eşit bir ortak olarak görmek zorundasınız. O Türkiye geçti. Ayrıca, sizin büyükelçileriniz Türkiye’de bir vali değil, büyükelçiliğini adam gibi yapacak. Viyana Sözleşmesi çerçevesinde görevini yapacak. Türkiye’nin valisi gibi davrananların hiçbirisine müsaade etmeyiz. Bunlara da izin vermeyiz. Herkes haddinin, hukukunun ve görevinin çerçevesini çok iyi bilsin.”

BİR TEPKİ DE BAHÇELİ’DEN: TÜRKİYE ABD'NİN 53. EYALETİ DEĞİLDİR

MHP Genel Başkanı Bahçeli de ABD Büyükelçiliğinin 28 belediyeye yapılan görevlendirmeye ilişkin açıklamasını değerlendirerek, “Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor, Türkiye’ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD’nin 53. eyaleti değildir. Türkiye bağımsız, milli ve gururlu bir devlettir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Merkez Tören Salonu’nda partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma törenine çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşmaya katılan bütün partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli, ardından açıklama yaptı.  Burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimine değinen Bahçeli, “15 Temmuz akşamı milletimizin üzerine acımasızca bir saldırı düzenlenmiştir. FETÖ denen kanlı örgüt, milletimizi parçalamaya, yok etmeye, işgal etmeye gayret etmiştir. Tahribat büyüktür, acı derindedir. Ama 15 Temmuz’dan sonra geçen sürede bu büyük darbe teşebbüsünün önü kesilmiş ve bu suretle milletimiz önemli adımlar atmaya başlamıştır” diye konuştu.

“ABD BÜYÜKELÇİSİ HADDİNİ AŞIYOR”

ABD Büyükelçiliği’nin 28 belediyeye kayyum atanması sonrası yaptığı ‘endişeliyiz’ açıklamasının sorulması üzerine Bahçeli, “ABD Büyükelçisi haddini aşıyor, Türkiye’ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD’nin eyaleti değildir, Türkiye bağımsız, milli ve gururlu bir devlettir” diye kaydetti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin