Büyük FETÖ operasyonu: Çok ünlü iş adamlarına gözaltı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Büyük FETÖ operasyonu: Çok ünlü iş adamlarına gözaltı

Şafak vakti başlatılan ve 15 ilde yürütülen FETÖ operasyonunda 100'ün üzerinde adrese eş zamanlı baskın yapıldı. FETÖ'nün 'iş dünyası yapılanması’na ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. TUSCON Başkanı Rızanur Meral da gözaltı kararı verilen işadamları arasında. Aydınlı Grup, Eroğlu Holding, Faruk Güllüoğlu, Nejat Güllüoğlu ve TUSKON'a bağlı şirketlerde aramalar devam ediyor. Operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Takip Et

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Adı gözaltı 187 kişilik listesinde olduğu öğrenilen Rızanur Meral, 2014 yılında kapatılan Samanyolu televizyonunda "Bu Konuşma Tarihe Geçer" başlığı altında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Yakında kimlerin inlerde yaşadığını herkes görecek" sözlerini sarf etmişti.

TUSCON Başkanı Rızanur MeralTUSKON Başkanı Rızanur Meral

"KİMLERİN İN ARAYACAĞINI GÖRECEĞİZ" DEMİŞTİ
Meral, o konuşmasında "Oylarınızla yönetime gelenlerin sizleri haşhaşilikle, ur , virüs , kandan beslenen vampirler olmakla suçlamaları çok ağırınıza gidiyor biliyorum. Ama sokakta, otobüste, kahvede, medyada duyup gördüklerimize göre şuna da inanıyorum ki yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde kimlerin asıl olduğunu herkes görecek" demişti.

Rızanur Meral'in daha önce yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

Soruşturmada adı geçen kişiler için; ‘Terör örgütünün finansmanı’, ‘Terör örgütüne üye olmak’ ve ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlarından gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı verilen 187 kişilik listesinin bir numaralı isminin TUSKON Başkanı Rızanur Meral olduğu belirtildi. Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları’nda da arama yapılıyor. Güllüoğlu Baklavaları’nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da bulunduğu belirtildi. Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında da gözaltı kararı alındı.


Faruk Güllüoğlu FETÖ
Faruk Güllüoğlu

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçti. Mahkeme kararı ile de şüphelilerin adreslerinde arama başlatıldı. Operasyona yaklaşık 1000 polis katılıyor. Çok sayıda ünlü holding ve şirkette arama ve gözaltı işlemi başladı.


Nejat Güllüoğlu FETÖ
Nejat Güllüoğlu

EROĞLU HOLDİNG’DE ARAMA

Polis ekipleri Eroğlu Holding’e de arama yapmak üzere geldi. Operasyon kapsamında Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

ÜNLÜ İSİMLER VE GÖZALTI LİSTESİNDE
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

"TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK, TERÖR ÖRGÜTÜNE FİNANS SAĞLAMAK"

Bunun üzerine Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın da aralarında bulunduğu 204 adreste arama başlatıldı. 
Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi. 
Soruşturma kapsamında tüm şüpheliler hakkında, “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütüne finans sağlamak” suçlarından işlem yapılacağı kaydedildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin