Bu gece tecavüz yasasını geçiremezsek hiç geçiremeyiz


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bu gece tecavüz yasasını geçiremezsek hiç geçiremeyiz

Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programına katılan CHP Milletvekili Özgür Özel, AKP'nin hazırlayıp meclise getirdiği 'Çocuk tecavüzcülerine af' yasası ilgili şoke eden iddialarda bulundu. Bu iddiaya göre Adalet Bakanı Bozdağ'ın, Bu yasayı bu gece geçiremezsek gelecek tepkiler yüzünden bir daha geçiremeyiz. dediği ortaya çıktı. Türkiye gündemi bu yasa teklifiyle ayağa kalktı. Tepki ve eleştiriler çığ gibi artıyor.

Takip Et

Tecavüzcülere evlilik affı getiren bu yasa kamuoyunda büyük infiale yol açtı. Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın ikinci başkan olduğu KADEM ve çeşitli dadın dernekleri, siyasiler ve ünlüler adeta ayağa kalktı. Sosylam medyada Türkiye geneli; "kadın ve çocuklar tecavüz eden sapıklarla, aile baskısıyla evlendirilip her gün tecavüze uğratılacak.. Çocuk evliliklerinin ve çocuklara tecavüzün önü açılıyor.." paylaşımları ve tartışmalarıyla "tecavüzcüye af" yasınınıun bir an önce gündemden kaldırılmasını istiyor..

CHP MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN ŞOKE EDEN İDDİA: 

Gazeteci-Yazar Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programına katılan CHP'li vekil Özgür Özel Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile arasında geçen konuşmayı canlı yayında şu sözlerler ifade etti: 

İLGİLİ HABER

Ben bakanın karşısınına geçtim ve dedim "Sayın bakanım bunu salı gününe kadar erteleyelim, dedi ki bana ben bunu bu gece çıkaramazsam salıya çıkaramam. Neden? Dedi ki: Bütün Türkiye ayağa kalkar, kadın örgütleri ayağa kalkar, geçmişte istismara uğramış olanlar ve aileleri ayağa kalkar, dünyadan üzerimize çok gelirler bu geçmez. Ben bunun siyasi riskini aldım bu gece geçireceğim. dedi. "

Türkiye ve dünya gündeminde de büyük tepkilere yol açan, "kadın ve çocuk tecavüzcülerine af" yasası oylamaya için yeter sayı olan 164'ün, AKP milletvekili ile sağlanmasının ardından, tamamı AKP milletvekili olmak üzere mecliste kabul edildi. Ancak hazırlanan paketin genel oylama sonucunda 184 katılım sağlanamayınca tecavüzcüye af paketinin oylanması  bir sonraki oturuma kaldı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin