Bitlis’te roketatarlı saldırı: 1 kahraman şehit


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bitlis’te roketatarlı saldırı: 1 kahraman şehit

Bitlis'te askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından ormanlık alandan roketatar ve uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 korucu da yaralandı. Alçak saldırıya ilişkin Bitlis Valisinden açıklama geldi, kaçan teröristler için operasyon başlatıldı.

Takip Et

Saldırı, Hizan’a yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Nazar bölgesinde meydana geldi. Ormanlık alana gizlenen bir grup PKK’lı teröris, saat 21.30 sıralarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Saldırıya askerler anında karşılık vererek çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 korucu da yaralandı. Yaralanan korucu ise Hivan Revlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar'dan hain saldırıya ilişkin açıklama geldi:

"Operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu bir jandarma uzman çavuş şehit oldu, bir geçici köy korucusu da hafif yaralandı. Bu bölgede operasyon yürüten güvenlik güçlerimize öğlen saatlerinde de taciz ateşi açılmıştı. Saldırı düzenleyen teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı."

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin