Acı haberler geliyor. Şehit sayısı 2 oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Acı haberler geliyor. Şehit sayısı 2 oldu

Bölücü terör örgütü PKK'lı hainler kahraman askerlerimize yine saldırdı.. Elazığ Karakoçan ilçesi ile Bingöl il sınırı arasında teröristlerle çıkan çatışmada, teröristlerce açılan ilk ateşte bir kahraman askerimiz şehit oldu 1 askerimiz de yaralandı... Sivas'ta ise askeri aracın devrilmesi sonucu bir asker şehit oldu 5 asker yaralandı

Takip Et

Hain teröristler kanlı yüzleri bayram gününde de gösteriyor. Kırsalda terör nsurlarına yönelik arama-tarama çalışmaları yapan askerlerlerimize yönelik yapılan saldırıda 1 kahraman askerimizi daha şehit verdi.

Elazığ Karakoçan ilçesi ile Bingöl il sınırı arasında teröristlerle çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşte bir asker şehit oldu, 1 asker yaralandı… 

Edinilen bilgiye göre, Elazığ-Bingöl il sınırı arasında operasyon yürüten güvenlik güçleri, dün gece pusu kuran teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, açılan ilk ateşle birlikte 2 asker yaralandı. Yaralı 2 asker, daha yakın olan Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralılardan durumu ağır olan 1 asker, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon sürüyor.

SİVAS’TA ASKERİ ARAÇ KAZA YAPTI

Sivas’ta bu sabaha karşı özel otomobilin devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 5 asker ise yaralandı.

Kaza sabah saat 04.00 sıralarında Sivas-Ankara çevreyolu üzerine Adliye binası yakınlarında meydana geldi. Jandarma binasına giden askerleri taşıyan sürücüsü öğrenilemeyen özel otomobil kontrolden çıkarak refüje çarptıktan sonra devrildi. Kazada araç içerisindeki 6 asker yaralandı. Yaralılar ambulanslarla kentte bulunan hastanelerde tedaviye alındı. Kazada araçtan fırladığı belirlenen 22 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hamza Dede ağır yaralı olarak kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Dede, şehit oldu. Diğer askerlerin durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Olay sonrası Vali Davut Gül, hastaneye giderek doktorlardan askerlerin durumu ile ilgili bilgi aldı. Manisalı olduğu öğrenilen Jandarma Uzman Çavuş Hamza Dede’nin cenazesi, yapılacak otopsinin ardından havalaanında düzenlenecek askeri tören ile memleketine gönderilecek. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin