Başbakan'dan skandal Atatürk Kültür Merkezi açıklaması


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Başbakan'dan skandal Atatürk Kültür Merkezi açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım “Artık kendi ellerimizle şehirlerimizi mahvetmekten, yok etmekten sakınalım. İmar revizyonlarına ve dikey yapılaşmalara artık dur diyelim” dedi. Dikey mimari insanları yalnızlaştırdığına değinen başbakan Yıldırım “Atatürk Kültür Merkezi... Ne özelliği var o binanın? Diyoruz ki, 'Onu kaldıralım, bizim kültürümüzü, tarihimizi, geçmişimizi geleceğe taşıyan güzel bir bina yapalım' Bunda ne var?" ifadelerini kullandı.

Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım Sepetçiler Kasrı'nda Şehrin Mimarları Buluşmasına katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım Haydarpaşa Garı ve Atatürk Kültür Merkezi (AKM) hakkında akla ziyan açıklamalar yaptı. Haydarpaşa Garı'nın AVM ve Otel tipi bir yapıya dönüştürüleği ortaya çıknca gelen tepkiler üzerine geri atılmıştı. Başbakan Haydarpaşa ve AKM tartışmalarını yeniden gündemde getirdi. Yıldırım, Atatürk Kültürmerkeizni yıkalım bizim kültürümüzü taşıyan bir bina yapalım dedi.

İşte Başbakan'ın o sözleri: 

Taksim Atatürk Kültür Merkezi… Ne özelliği var o binanın? Tamam, Atatürk’ün adını taşıyor eyvallah ama çok daha güzel bir mimari yapı olabilir. Diyoruz ki, ‘Onu kaldıralım, o alanı da genişletelim, kimliği olan, dört köşe cam giydirme bir bina yerine bizim kültürümüzü, tarihimizi, geçmişimizi geleceğe taşıyan güzel bir bina yapalım.’ Bunda ne var?”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin