Bar Luna de İstanbul isimli Türk restoranına saldırı: 13 ölü en az 50 yaralı..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bar Luna de İstanbul isimli Türk restoranına saldırı: 13 ölü en az 50 yaralı..

Son dakika.. Barcelona'da Bar Luna de İstanbul isimli bir Türk restoranına silahlı terör saldırısı düzenlendi.. Resmi Katalan televizyonu, ayrıca ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla'da da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştirilidğini duyurdu. Gelen ilk bilgilere iki terör saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı var.. İspanyol polisi, olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı. Katalan hükûmeti olayda 13 kişinin öldüğünü en az 50 kişinin yaralandığını duyurdu. Polis, saldırıyla bağlantılı olarak bir kişiyi gözaltına aldı.

Takip Et

İspanya’nın Barcelona şehrinde bir minibüs kalabalığın arasında daldı. İspanyol El Pais gazetesi, çok sayıda kişinin yaralandığı olayda minibüsü süren kişinin olay yerinden kaçtığını duyurdu. İspanyol polisi terör saldırısı olduğunu açıkladı. Olayda en az iki kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor. İspanyol basını ise ölü sayısının 13 olduğunu duyurdu.

Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas’taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı.

Bar Luna de Istanbul isimli Türk restoranına terör saldırısı

İspanyol medyasında, silahlı iki kişinin buradaki müşterileri rehin aldığı ve polislerin mekanı kuşattığı belirtiliyor.

Barcelona Luna de Istanbul

GÖRGÜ TANIĞI: MÜŞTERİLERİMİZ İÇERİDE

Olay yerinde bulunan Türk asıllı görgü tanığı Musa Çokur 24 TV’ye yaptığı açıklamada ‘Olay bizim 150 metre aşağımızda yaşandı. Polisler her yeri kapattı. Personel giriş ve çıkışları yasak. Şu an sadece ambulans sesleri duyuyoruz. Kesin bir bilgiye biz de sahip değiliz. Polis sürekli gelip bizi kontrol ediyor. Tahmin ediyorum ki yarım saate kadar bizim de restoranımızı kapatırlar. Şu an içerde müşterilerimiz var. Çok geniş çapta bir polis kordonu var yukarda helikopterler geziyor’ dedi.

 

Bu bölgede bulunanlar Twitter hesaplarından silah sesleri duyduklarını paylaşıyorlar.

Bar Luna de Istanbul isimli Türk restoranına terör saldırısı

CNN Türk’e konuşan Abdullah Ağar bu restoranın bir Türk restoranı olduğunu ve saldırının IŞİD izleri taşıdığını söyledi.

Barcelona terör saldırısı Luna de Estambul

 

Bar Luna de Istanbul isimli Türk restoranına saldırı: 13 ölü 35 yaralı..

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin