Bakanlıktan flaş YPG açıklaması: Derhal yerine getirilsin


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bakanlıktan flaş YPG açıklaması: Derhal yerine getirilsin

Dışişleri Bakanlığı'ndan, terör örgütü YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesiyle ilgili flaş bir açıklama geldi.. Dışişleri Bakanlığı, resmi internet sitesinden çok önemli bir yazılı açıklama yaptı.

Takip Et

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin PYD/YPG’nin Fırat Nehri’nin doğusuna geçmesi konusunda verdiği sözünün gerçekleşmesi için beklemede olduklarını açıkladı. Ayrıca ABD Büyükelçisi Bass, dün Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “ABD’nin tarafımıza ilettiği, Menbiç operasyonun ardından herhangi bir PYD/YPG unsurunun Fırat Nehri’nin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz.” denildi.

Yapılan yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde:

Fırat Kalkanı Harekatının amacı bellidir. Harekat, Uluslararası Hukuktan kaynaklanan meşru müdafa hakkımız ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı ilkesi çerçevesinde, oradaki terör belası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız etmeyecek noktaya geriletilinceye kadar sürecektir.

Müttefikimiz ABD'nin, Münbiç şehir merkezine yönelik olarak Haziran ayında başlayan ve şehrin DEAŞ'tan arındırılması suretiyle tamamlanmış bulunan operasyon öncesinde tarafımıza ilettiği, herhangi bir PYD/YPG unsurunun operasyonun ardından Fırat nehrinin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD'li yetkililerin Fırat Kalkanı Harekatı'nın kapsam ve hedefleri konusundaki beyanları üzerine ABD'nin Ankara Büyükelçisi nezdinde üst düzeyde gerekli girişim yapılmış ve bu tarz beyanların hiç bir şekilde kabul edilemez bulunduğu, müttefiklik hukukuyla bağdaşmadığı vurgulanmıştır.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin