Bakan'dan 30 Ağustos düzeltmesi: Sadece askeri araçlar...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bakan'dan 30 Ağustos düzeltmesi: Sadece askeri araçlar...

"30 Ağustos kutlamaları yapılmayacak" açıklamasıyla tepki çeken Milli Savunma Bakanı Fikri Işık açıklamasının yanlış anlaşıldığını belirterek düzeltme yaptı: 30 Ağustos törenlerinde askeri araçların gösteri yapmayacağını kastettim. dedi..

Takip Et

Darbe girişimi ve terör saldırılarıyla zor bir süreçten geçen Türkiye ve Türk askeri, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iptal edilmesini şaşkınlıkla karşılamıştı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu "darbecilerin cezası 30 Ağustos Zafer Bayramı'na kesilmemeli, daha coşkulu bir kutlama yapılmalı.." diyerek tepkisini dile getirmişti.

SAVUNMA BAKANI: YANLIŞ ANLAŞILDIM

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM Genel Kurulu’nda 30 Ağustos ile ilgili bir açıklama yaptı. Fikri Işık, “15 Temmuz gecesi yaşananlar, 30 Ağustos ruhunun bir yansımasıdır, aynı ruha milletimizin sahip olduğunun en güzel göstergesidir. 30 Ağustos törenleriyle ilgili benim açıklamam sadece 30 Ağustos törenlerindeki geçitlerde askeri araçların kullanılmayacağına yöneliktir. Kastım 30 Ağustos törenlerinin yapılması veya yapılmaması değildir.

Onu Hükümet ve idare değerlendirecektir. Ancak, 15 Temmuz gecesi yaşanan ve yavrularımızda, gençlerimizde hâlâ bir travma olarak devam eden uçakların alçak uçması, tankların sokaklara çıkması gibi görüntülerden dolayı oluşan travmadan dolayı bu 30 Ağustos törenlerinde askeri araçların gösteri yapmayacağını kastettim” dedi.  DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin