Bahçeli'den 'Fırat Kalkanı' açıklaması: Bütünüyle destekliyoruz


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bahçeli'den 'Fırat Kalkanı' açıklaması: Bütünüyle destekliyoruz

TSK'nın başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatına muhalefetten de tam destek açıklamaları geliyor. MHP lideri Devlet Bahçeli "Siyasi iradenin kararlı ve tavizsiz tutumunun arkasında milletçe durduğumuzu bu vesileyle açık ve güçlü bir şekilde ifade etmek isterim" dedi. CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke: Sadece Cerablus'ta değil kendi topraklarımız içinde IŞİD'le samimi mücadele etmeye davet ediyoruz. açıklaması yaptı.

Takip Et

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Suriye'nin Cerablus şehrine yönelik sabah saatlerinde IŞİD ve PYD'nin sınırlarımızdan temizlenmesi amacıyla başlatılan "Fırat Kalkanı" harekatı için, "Milliyetçi Hareket Partisi, Celabrus’a yönelik başlatılan askeri harekatı çok olumlu bir gelişme olarak görmekte ve bütünüyle desteklemektedir. Siyasi iradenin kararlı ve tavizsiz tutumunun arkasında milletçe durduğumuzu bu vesileyle açık ve güçlü bir şekilde ifade etmek isterim. Cerablus ve mücavir alanların İŞID unsurlarından temizlenmesi, Türkiye’ye yönelik güvenlik tehdidinin bertaraf edilmesinde çok önemli bir adım olacaktır. Bu bölgedeki Türkiye-Suriye sınırının güvenliğinin tam olarak sağlanması, İŞID'in lojistik ve insan kaynakları ikmal yollarının kesilmesi ve sınırımızdan terörist sızmalarının önlenmesi en acil ihtiyaçtır." dedi.

CHP’den Fırat Kalkanı açıklaması: Celabrus Yetmez...

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke: Sadece Cerablus'ta değil kendi topraklarımız içinde IŞİD'le samimi mücadele etmeye davet ediyoruz.
CHP Fırat Kalkanı Harekatı açıklaması

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yaptı. Sabah saatlerinde Suriye’nin IŞİD hakimiyetinde olan Cerablus kasabasına yönelik başlatılan Fırat Kalkanı operasyonunu değerlendiren Böke, hükümete “IŞİD’le topyekün mücadele” çağrısı yaptı.

MYK toplantısı sonrası sözlerine “Maalesef yine acı şehit haberleri aldık. Bugün de 5 şehidimiz var. Allah’tan rahmet diliyoruz” diye başlayan Böke ” CHP olarak bugün yaşanan her şeyi endişe ile izliyoruz. Sınır ötesi harekata katılan Suriye’ye giriş yapmış askerlerimiz sağsağlim ülkelerine dönsünler. IŞİD bölge ve ülkemiz için en önemli tehdittir. Çok açıkça ortaya koymalıyız. IŞİD bir canavardır. Örgütle içeride ve dışarıda mücadele konusunda geç kalındı. BM kararları kapsamında IŞİD’le mücadele ile kararlarının bölgesel aktörler tarafında desteklenmesi gerekir” dedi.

“IŞİD’E GÖZ YUMULUYOR”

Böke sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu örgüt halkımıza kast etmektedir. Bu canavar ortaya çıktığından beri Türkiye’nin aktif bire mücadele yürütmesi gerektiği ifade ettik. Hem içeride hem dışarıda tehdidin bertaraf edilmesine yöelik önerilerimizi ortaya koyduk. 2 yıl önce genel başkanımız  ‘Gelin kara harekatını Kobani’nın kurtarılması ve IŞİD’in bölgeden süpürülmesi için sınırlandıralım. Sonra askerimizi derhal geri çekelim’ demişti. O gün Cumhurbaşkanı ‘aklınız sizde kalsın’ demişti. Bütün somut önerilerimiz her zamanki vurdumduymazlık sürdürülmüştü. Aklımız dinlenmiş olsayda Suriye felaketine sürüklenmezdik. Ancak ne yazık ki IŞİD’le mücadele etmek yerine büyümesine göz yumuldu. Siyasi irade IŞİD’in ismini dahi telaffuz edemiyor. IŞİD’e katılıma göz yumuyor. IŞİD hücrelerini takibinden söz etmek mümkün değil. İstanbul’un göbeğinde IŞİD piknik düzenliyor, dergi basıyor. Vatandaşları açıkça hedef gösteriyor. IŞİD üyeleri hukuk tarafından serbest bırakılıyor. Canlı bombalar at koşturuyor. Ve evlatlarımız IŞİD’le mücadele girdabına sokmak zorunda kalıyoruz. Ama vatandaşımızı sınırlarımız içinde koruyamıyoruz”

HÜKÜMETE AÇIK ÇAĞRI

“Hükümete açık çağrı yapıyoruz” diyen CHP Sözcüsü Böke “Sadece Cerablus’ta değil kendi topraklarımız içinde IŞİD’le sammimi mücadeleye davet ediyoruz. Eğer hükümet IŞİD’le mücadele konusunda samimi ise bu kez uyarılarımızı ciddiye almalı. IŞİD’in ulusal tehdit olduğunu kabul etmeli. Sınır içerisinde adımları atmalılar” yorumunda bulundu.

AA/DHA

Türkiye Suriye'ye girdi: İşte öldürülen ilk IŞİD'li terörist sayısı
24.08.2016

Türkiye Suriye'ye girdi: İşte öldürülen ilk IŞİD'li terörist sayısı

İLGİLİ HABER
Erdoğan'dan PYD'li Müslim'e: Kim olursanız olun Türkiye sizi...
24.08.2016

Erdoğan'dan PYD'li Müslim'e: Kim olursanız olun Türkiye sizi...

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin