İsrail Büyükelçiliği silah sesleri. İsrail'den Türk polisine teşekkür


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İsrail Büyükelçiliği silah sesleri. İsrail'den Türk polisine teşekkür

Son dakika..İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri. Polis elçiliğe zorla girmeye çalışan akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen 38 yaşındaki Osman Nuri Çalışkan isimli bir kişiyi bacağından vurarak etkisiz hale getirdi.

Takip Et

İlk gelen bilgilere göre elçilik önünden birkaç defa geçen saldırgan daha sonra binaya girmeye çalıştı.

Güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği kişi bacağından vuruldu. Olayla ilgili olarak terör polisinin inceleme başlattığı öğrenildi.

Ankara’da akli dengesi bozuk bir kişi, bıçak çekerek ve tekbir getirerek, İsrail Büyükelçiliğine girmek istedi. Kapıda görevli Hassas Bölgeler Şube Müdürlüğü koruma polislerince bacağından vurulan ve yaralı olarak yakalanan saldırganın, 38 yaşındaki Osman Nuri Çalışkan olduğu belirlendi.

İsrail Büyükelçiliğine saldırı

Saldırgana ait bir çanta da olay yerinde bulundu. Gaziosmanpaşa'daki Büyükelçilik binasına girmeye çalışan Osman Nuri Çalışkan'ın polisteki ilk ifadesinde “Ortadoğu’daki kanı durdurmak için yaptım” dediği öğrenildi. Ankara Valiliği, saldırganın örgüt bağlantısının bulunmadığını duyurdu.

 

İSRAİL’DEN TÜRK POLİSİNE TEŞEKKÜR

İsrail Büyükelçiliği, bugün Ankara’daki Büyükelçilik binası önünde meydana gelen saldırıya hızlı müdahale eden Türk polisine teşekkür etti. İsrail Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, saldırı “güvenlik olayı” olarak nitelendirilerek, şöyle anlatıldı; “Tek bir kişi bugün öğle saatlerinde İsrail Büyükelçiliği önündeki Türk polis memurunu bıçaklamaya çalıştı. Büyükelçilik binası önünde bulunan bir diğer Türk polis memuru acilen duruma müdahale ederek, saldırganı etkisiz hale getirmek amacıyla ayağından vurdu. Türk polis memurunun açtığı bu ateş, olayı da sonlandırdı. Acilen Türk güvenlik güçleri de olay yerine gelerek, kontrol altına aldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı, Büyükelçilik personeli de güvende.”

“TÜRK POLİSİNE GÜVENİYORUZ…”

Elçilik açıklamasında, olay sonrasında yapılan soruşturma konusunda da Büyükelçiliği’nin Türk polisine güveninin etam olduğu vurgulanarak, “Türk polisine profesyonel performansı için teşekkür etmek isteriz” denildi.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin