Ankara'da 'Terör Örgütü' gövde gösterisi: Anayasal suç işlendi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ankara'da 'Terör Örgütü' gövde gösterisi: Anayasal suç işlendi

'Terör örgütü' Hizbuttahrir, bu kez Ankara ve Şanlıurfa’da meydana çıktı. Türkiye'de Filistin ve Gazze maskesi altında başkent Ankara'nın göbeğinde demokratik Türkiye Cumhuriyeti devletini ortadan kaldırmaya yönelik 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden' eylemlerle Anayasal suç işleniyor. Ankara’da Mısır Büyükelçiliği önünde Gazze için bir araya gelen ve tevhit bayraklarıyla yürüyen grup, hilafet ve şeriat çağrısı yaptı.

Takip Et

Hizbuttahrir, başkentte hilafet ve şeriat çağrısı yaptı.. Grup, "Gazze ölüyor. Duvarlar yıkılsın, kapılar açılsın" başlığıyla yaptığı açıklamada, "Sizi Allah'ın azabıyla uyarıyoruz. Allah'tan korkun. Ordularınızı Aksa'ya, Gazze'ye, Filistin'e gönderin. Gasıp Yahudi varlığı ile bütün ticari, askeri, diplomatik ilişkilerinizi kesin. Hiç olmazsa Refah Kapısı'nı açın ve kardeşlerimizi açlıktan ölmekten kurtarın" dedi.

Grubun açıklamaları, Türkiye'de tartışmalara neden oldu. Bazı kesimler, Hizbuttahrir'in eylemlerinin terör örgütü faaliyetleri olduğunu savunurken, bazı kesimler ise eylemlerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu.

Ankara'da 'Terör Örgütü' gövde gösterisi yaptı
Ankara'da 'Terör Örgütü' gövde gösterisi yaptı

ANAYASAL SUÇTUR, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE KARŞI BİR BAŞKALDIRIDIR

“Bir kişi bireysel olarak çıkıp, ‘Ben hilafet istiyorum, keşke kaldırılmasaydı’ dediği zaman bu suç teşkil etmez, 'ifade özgürlüğü' kapsamında değerlendirilir ancak bunu gerçekleştirmeye yönelik baskı, dayatma ve şiddet içeren toplu bir eylem söz konusu olduğunda bu Anayasa’ya aykırıdır..

Filistin halkıyla dayanışmak ve soykırıma varan saldırılara tepki göstermek için yapılan bir mitingte bir kesimin açık hilafet ve şeriat çağrısı yapmasının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Zira Anayasa’nın 14/1 maddesi uyarınca Anayasa’da yer alan hak ve özgürlüklerden hiçbiri insan haklarına dayanan demokratik ve laik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz.' Hilafet ve Şeriat Çağrıları Anayasal Düzene ve Türkiye Cumhuriyeti devletine bir başkaldırıdır, isyandır..

Ankara'da 'Terör Örgütü' gövde gösterisi yaptı
Ankara'da 'Terör Örgütü' gövde gösterisi yaptı

'ŞERİATÇI TERÖR ÖRGÜTÜ'

Hizbuttahrir'in eylemleri, Türkiye'de 1980'li yıllardan itibaren faaliyet gösteren hareketin, 2019 yılında Yargıtay tarafından terör örgütü olarak kabul edilmesinden sonra ilk kez gerçekleşti.

Hizbuttahrir, 1953 yılında Filistinli Muhammed Takiyuddin en-Nebhani tarafından kurulan bir İslamcı siyasi harekettir. Hareketin amacı, tüm Müslümanları kapsayacak bir hilafet devleti kurmaktır.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin