Alanya açıklarında kuru yük gemisi battı, 10 mürettebatı vardı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Alanya açıklarında kuru yük gemisi battı, 10 mürettebatı vardı

Alanya açıklarında çimento yüklü büyük bir kuru yük gemisi battı. Gemideki 10 mürettebatın yardım çağrısı gönderdiği ve başka bir gemi tarafından son anda kurtarıldıkları öğrenildi.. Bu arada batan Murat Hacıbekiroğlu isimli yük gemisinin sabıka kaydının kabarık olduğu tespit edildi.

Takip Et

Son dakika.. Alanya'nın dünyaca meşhur Kleopatra Plajı açıklarında çimento yüklü olduğu öğrenilen büyük kuru yük gemisi battı..

Gemideki 10 mürettebatın, başka bir gemi tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

Antalya açıklarında geçtiğimiz günlerde alabora olan tur gemisinin ardından, Murat Hacıbekiroğlu-2 isimli kuru yük gemisi, Antalya'nın Alanya ilçesinin yaklaşık 32 mil güney batısında su almaya başlayarak battı.

AA'nın haberine göre; Gemiden yapılan yardım çağrısı üzerine 10 mürettebat, yakınlarda bulunan Elektra isimli konteyner gemisi tarafından kurtarıldı.

Gemi mürettebatı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

Murat Hacıbekiroğlu gemisi

BATAN MURAT HACIBELİROĞLU SABIKALI ÇIKTI
Alanya açıklarında batan geminin daha önce de İtalya'nın Chioggia Limanı'nda eksikliklerden dolayı 2008 yılında 4 gün tutuklu kaldığı, Yine 2 yıl öncede Ambarlı Limanı’nda 45 derece yan yatmış ve gemiden denize kimyasal yüklü konteynır düştüğü tespiit edildi. 
Kuru yük gemisi bu kez de İskenderun Limanı’ndan 17 Eylül'de yüklediği çimento ile bugün Alanya açıklarından battı. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin