Adana kız öğrenci yurdunda yangın: 11'i öğrenci 12 kişi öldü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adana kız öğrenci yurdunda yangın: 11'i öğrenci 12 kişi öldü

Adana Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangından çok kötü haber geldi. 11’i öğrenci 12 kişi hayatını kaybetti. Adana'nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucu 11 öğrenci ve 1 güvenlik görevlisi feci şekilde hayatını kaybetti. Kahreden yangın faciasında aralarında öğrencilerinde bulunduğu 22 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre yurtta kalanların ortaokul ve lise öğrencileri olduğu kaydedildi.

Takip Et

Adana’nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu. Yangın sonucu maalesef 11’i öğrenci, 1 görevlinin hayatını kaybetti. Ayrıca 22 öğrencinin de yaralandığı belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU ADANA'YA GİDİYOR

Yaşanan facianın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Adana’ya gidiyor.  Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Valisi Demirtaş, “12 cenazeye ulaştık, 22 yaralı hastanede’ dedi.

Adana'da kız öğrenci yurdun da yangın, 8 öğrenci yanarak öldü, 13 yaralı

Basın mensuplarına ikinci bir açıklama yapan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Yurtta 34 öğrenci kalıyordu. Yaralılar olduğunu biliyoruz. Yaralılar içerisinde, hem dumandan etkilenenler hem de yangın sonrası yaşanan panikle camdan atlayarak yaralananlar da var. İçeride şu anda kimse yok. Yangının eletrik kontağından çıktığı anlaşılıyor” dedi.

Adana Kız öğrenci yurdu, 8 öğrenci yanarak öldü

Yangında alevlerden kaçmak isteyip pencereden atlayan öğrenciler  ve 1 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Feci olayda çok sayıda öğrenci yaralı olarak çevre hastanelere kaldırıldı.

YANGIN SIRASINDA BİNADAN ATLADILAR

Saat 19.30’da Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan ve 200 öğrencinin kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı.

Adana kız öğrenci yurdunda yangın

Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencelerden atlama sonucu vücudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi.

Adana'de feci yangın 11 öğrenci ve 1 güvenlik görevlisi öldü

ADANA VALİSİ’NDEN YENİ AÇIKLAMA

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yangın sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Yurtta 34 öğrenci kalıyordu. Yaralılar olduğunu biliyoruz. Yaralılar içerisinde, hem dumandan etkilenenler hem de yangın sonrası yaşanan panikle camdan atlayarak yaralananlar da var. İçeride şu anda kimse yok. Yangının eletrik kontağından çıktığı anlaşılıyor” dedi.

BAKANLAR ADANA’YA GİDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AFAD Başkanı Halis Bilden yaşanan facianın ardından Adana’ya gidiyor.

BELEDİYE BAŞKANI ALPGEDİK: ÇATI ÇÖKTÜ MÜDAHALE ZORLAŞTI

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, CNN Türk canlı yayınında yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Alpgedik, yangının yurdun birinci katında başladığını ve en üst katın ahşap olması nedeniyle çok hızlı bir şekilde yayıldığını ifade etti. Bu nedenle de çatının çöktüğünü söyledi. Binada soba olmadığını ve kalorifer ile ısınmanın sağlandığını söyleyen Başkan Alpgedik, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti. Mustafa Alpgedik, binanın müfettişler tarafından kontrol edilip edilmediğine ilişkin yöneltilen soruya ise Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından zaman zaman kontrollerin yapıldığı ve şimdiye kadar yurt ile ilgili sorunlu bir bilginin gelmediğini söyledi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin