Adalet Yürüyüşü'nde 14. Gün. Mesafe kısalıyor gerilim artıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adalet Yürüyüşü'nde 14. Gün. Mesafe kısalıyor gerilim artıyor

Adalet Yürüyüşü'nde bugün 14. gün. Türkiye tarihinde 'adalet arayışı' kapsamında en temiz eylem, dün gece 'pisletilmeye' çalışıldı. Vatandaşlar yürüyüş güzergahına plakasız bir kamyondan gübre döküldü.. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sabah yaptığı konuşmasının ardından kortej harekete geçti, Kılıçdaroğlu 'provokasyona gelmeyin' uyarısını yineledi. Yürüyüşe her geçen gün katılım da artıyor. Katılımın artması ve İstanbul'a atılan her adım ile gündem daha da geriliyor..

Takip Et

Adalet Yürüyüşü bugün 14. gününde, İstanbul'a varış mesafesi kısaldıkça katılım da o oranda çığ gibi artıyor. Çirkin gübre saldırısı gibi provakasyonların artması Yürüyüşü daha da anlamlı hale gitiriyor..

Ancak, dün Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin yürüyüşe 'somut destek vereceğiz' şeklindeki açıklaması eleştirileri de beraberinde getirdi. Sosyal medyada çok sayıda vatandaşın yaptığı, "her gün gelen, Asker, polis,  kadın ve bebeklerin de şehit edilme haberleri, kimin eseri", "dikkat edilmeli ve bu kutlu, temiz yürüyüşe teröristler dahil edilmemeli", şeklinde paylaşımları dikkat çekiyor..

Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on dördüncü gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.
Kılıçdaroğlu geceyi Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanında geçirdi. Kortej saat 08:15’de Sakarya’ya doğru yola çıktı.

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

Saat: 10:15 – Kortej yeniden yürüyüşe geçti.

Adalet Yürüyüşü 14.gün Luis Ayala
Tüm dünyadan 140’a yakın ülke, parti ve organizasyonun üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal adına Genel Sekreteri Luis Ayala da Düzce’ye gelerek korteje katıldı.

Saat 08:15’de yürüyüşe başlayan kortej saat 09:30 sıralarında ilk kısa molasını verdi.

KILIÇDAROĞLU'DAN PROVOKASYON UYARISI

14. gün etabının başında kısa bir açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu yine ‘provokasyon uyarısı’ yaptı. CHP lideri “Yine güzel bir gün. Güneşimiz var. Olağanüstü güzel bir doğamız var.  Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli bir hale daha güzel bir hale geliyor. Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine her provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşümüze katılan vatandaşlarımız hep birlikte alkışlıyoruz. Güzel bir örnek olması için… Adalet adalet adalet dedik ve bu bağlamda yürüyüşe devam edeceğiz. İstanbul’a kadar yürüyüşümüze gülerek eğlenerek devam edeceğiz.” diye konuştu.

Dün kortej için 12 maddelik provokasyon genelgesi yayımladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu “Her türlü provokasyona da hazırlıklıyız. Tüm katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. Bizi sevgiyle, hoşgörüyle karşılıyan Düzce halkına da teşekkür ediyorum” dedi. CHP lideri bugün öğleden sonra CHP’nin MYK toplantısının da güzergah üzerinde yapılacağını söyledi.

ÇİRKİN, PİS BİR PROVOKASYON

Kılıçdaroğlu'nun, geceyi geçirdiği Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanını çirkin bir olaya sahne oldu. Kamp alanına bir kamyondan hayvan gübresi döküldü.  Aracın sürücüsü kaçtı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin