Adalet Yürüyüşü 21 Gün. Saldırı hazırlığı yapan 6 IŞİD'li terörist yakalandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adalet Yürüyüşü 21 Gün. Saldırı hazırlığı yapan 6 IŞİD'li terörist yakalandı

Ankara'dan başlayıp İstanbul'a doğru hareket eden büyük Adalet Yürüyüşü'nde bugün yirmi birinci gün. Yürüyüşe yaklaşık 20 bin kişi katılıyor. Bugün CHP'nin MYK toplantısı yapıldı. Kocaeli Emniyet'i yürüyüş nedeniyle alarma geçti. 21 günlük yolculukta ilk kez D-100 kapatıldı. Dilovası'na kadar trafik yan yollardan veriliyor. CHP'liler ise 'mağduriyetler olacak' diye bu duruma tepki gösterdi. Öte yandan Kayseri Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, Adalet Yürüyüşü yapan korteje saldırı hazırlığındaki IŞİD mensubu 6 terörist son anda yakalandı. Polisin ele geçirdiği aracın içinde AKP bayrakları çıktı.. İşte on binlerce vatandaşın katıldığı Adalet Yürüyüşü'nün 21. günü ve son durum..

Takip Et

Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yirminci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.

Kortej dün geceyi Körfez ilçesi yakınlarında kurulan kamp alanında geçirdi. Kortej sabah saatlerinde  Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından yürüyüşe geçti.

14:00  IŞİD TERÖR SALDIRISI ÖNLENDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne saldırı hazırlığında olduğu öğrenilen 6 IŞİD mensubu terörist, polis tarafından düzenlenen bir operasyonla son anda yakalandı.

Teröristlerin kiraladıkları araç yakalandı

IŞİD mensubu teröristler kiraladıkları araç ile saldırı hazırlığındayken emniyet güçlerince son anda yakalandı. Türkiye olası bir faciadan son anda kurtuldu..

 

Teröristlerin kiraladıkları araç yakalandı Aracın AKP Bayrakları çıktı

Gözaltına alınan kişinin IŞİD’li olduğu ileri sürülürken. Zanlının kalabalığın arasına araç ile dalacağı öğrenildi.

Teröristlerin kiraladıkları araç yakalandı Aracın AKP Bayrakları çıktı

Aracın içinden ise AKP bayrakları çıktı. Olayın ardından zanlının AKP’li algısı yapmayı planladığı değerlendiriliyor. 

Adalet Yürüyüşü Terör saldırısı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne önceki gün yapılan ihbarda Adalet Yürüyüşü'ne yönelik eylem yapılacağı bilgisi iletildi. Polis, terör örgütü IŞİD mensubu olduğu bilinen ve emniyette kaydı olan 6 kişiyi yakın takibe aldı. Dün Kayseri’de siyah bir minibüs kiralayan IŞİD’lılardan ikisi Kocaeli’de yakalandı. 4 kişi ise Kayseri’de gözaltına alındı.

IŞİD Terör saldırı Adalet Yürüyüşü
Bugün kamyonla saldıdırı ihbarı üzerine yürüyüş güzergahındaki tüm araç trafiği durdurulmuştu. ​

KAYSERİ VALİSİ: BÜYÜK BİR PROVOKASYON ÖNLENDİ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Evet, polisimiz güzel bir istihbarat sonucu 6 kişilik IŞİD militan grubunu gözaltına aldı. Minibüsle konvoya saldıracaklardı. Minibüse AK Parti flamaları koymuşlardı. Büyük bir provokasyon önlendi" dedi.

CHP’DEN İLK SALDIRI AÇIKLAMASI TEZCAN'DAN GELDİ

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Adalet Yürüyüşü’ne yönelik saldırı hazırlığı yaparken yakalandığı belirtilen şahısla ilgili açıklama yaptı. Tezcan “Bir şeye dikkat çekme ihtiyacı duyuyorum. Devleti yönetenler sözlerine dikkat etmek zorundalar. Başbakan, başbakan yardımcısı gibi kişilerin bu yürüyüşü terörle ilişkilendirmeye çalışmaları, tamamen masum bir eylemi terör eylemi ile irtibatlandırmaya çalışılan sözleri provokasyon yapmak isteyenleri cesaretlendiren sözlerdir. Bildiğim şu buraya özle bir operasyon değil. Rutin terör operasyonları çerçevesinde bir çalışma. Rutin operasyonların bir parçası olarak açıklama yapıldı.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI 21. GÜN

21. gün etabının başında konuşan CHP lideri “Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz. İnsan hakları ihlalleri olur” dedi.

21. GÜN YÜRÜYÜŞÜNDEN NOTLAR

CHP Merkez Yürütme Kurulu MYK Adalet Yürüyüşü
12:00 CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı yapıldı.

KORTEJ İSTEMEDEN YOL KAPANDI

Kocaeli Emniyet'i yürüyüş nedeniyle alarma geçti. Dilovası'na kadar D-100 kapatıldı. Trafik yan yollardan veriliyor. 

Adalet Yürüyüşü Yollar Kesildi
 Dilovası-Gebze arasında sanayi tesisleri çok yoğun. Bölge yolu ülke ticaretinin kalbi olan Tüpraş gibi dev tesislerle dolu. Ayrıca emniyetin trafiğe kapattığı D-100 ticaret limanlarına bağlanıyor.

Kocaeli'ye kadar D-100'den 300 kilometrenin üzerinde yol yürüyen Adalet korteji için ilk defa yol tamamen trafiğe kapatıldı.  Bolu Dağı ve Hendek arasında şeritlerin dar olduğu yerlerde bile trafik kapatılmazken oldukça geniş bir noktada trafiğin engellenmesi yürüyüş ekibini ve bizi şaşırttı. Dilovası-Gebze arasında sanayi tesisleri çok yoğun. Bölge yolu ülke ticaretinin kalbi olan Tüpraş gibi dev tesislerle dolu. Ayrıca emniyetin trafiğe kapattığı D-100 ticaret limanlarına bağlanıyor.

YOLUN KAPATILMASINA CHP'DEN TEPKİ

Bolu Dağı ve Hendek arasında şeritlerin dar olduğu yerlerde bile trafik kapatılmazken burada trafiğin ana yoldan kapatılması dikkat çekti. CHP’liler ise ‘mağduriyetler olacak’ diye bu duruma tepki gösterdi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin