Adalet Yürüyüşü 17. Gün. Dev Türk Bayrağı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adalet Yürüyüşü 17. Gün. Dev Türk Bayrağı

CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' bugün on yedinci gününde. Kortejde, daha önce Ulu Önder'in ölüm tarihi olan 10 Kasım için özel olarak hazırlanan 1011 (10.11 km) metre uzunluğunda dev Türk Bayrağı açıldı. Havaların gittikçe ısınmasıyla birlikte yürüyüş mesafesinde bazı değişliklere gidiliyor. Bu kapsamda yürüyüşe destek veren binlerce vatandaş ve Kılıçdaroğlu'nun sıcaklardan dolayı sağlık sorunu ve üzücü bir olay yaşanmaması için doktor raporu doğrultusunda güzergahta mesafe kısaltmaları ve mola aralıkları gibi düzenlemeler yeniden gözden geçiriliyor..

Takip Et

Adalet Yürüyüşü'nün on yedinci günü, sabah saat 08.10'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın açıklamasının ardından başladı.

BÜYÜK TARİHİ YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

09:00 – Yürüyüş devam ediyor. 1011 metrelik (10 Kasım için özel olarak hazırlanan) dev Türk Bayrağı açıldı. Kortejin uzunluğu 5 kilometre. Bugün yürüyüşe; taraftar gruplarının da katılması bekleniyor.

Adalet Yürüyüşü Dev Bayrak

08:10 -Kortej, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kası basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçti.

KILIÇDAROĞLU 17. GÜN AÇIKLAMASI

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Adalet yürüyüşümüz devam ediyor. Allah'ın yarattığı doğanın kendi dengesi adaleti var, bu dengeyi bozan insanoğludur. Biz isteriz ki adalet duygusu 7'den 70'e herkese tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim, adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik ayrımı yapmaksızın, inanç ayrımı yapmaksızın, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte, kardeşçe, huzur içinde yaşayalım. Bunun en temel yolu adalettir, adalettir, adalettir" diye konuştu.

Allah Adaleti Emreder Kemal Kılıçdaroğlı

"ALANYA'DA YANGIN"

Alanya'da meydana gelen orman yangınını hatırlatan Kılıçdaroğlu, herkesi ormanlar ve doğa konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Onyedinci Gün Adalet Yürüyüşü

Büyük Adalet Yürüyüşü'nde Kemal Kılıçdaroğlu'na, Aslı Erdoğan, Ayşegül Tözeren, Ceren Sözeri'nin de aralarında olduğu kadın yazar ve edebiyatçılar eşlik etti.

Adalet Yürüyüşü Yazarların desteği

Dün Sakarya’nın Hendek ilçesinde başlayan ve, Selda Bağcan, Gülriz Sururi ve çeşitli illerin baro başkanlarının da destek ve katılımalarının olduğu yürüyüş, 20 kilometre meafe gidildikten sonra Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Balbalı Mesire alanında tamamladı. Yürüyüşe katılım her geçen gün artıyor. bu sayı 17. gününde 20 bin bandında, ve İstanbubl mesafesi kısaldıkça yeni katılımlarla birlikte daha da artması bekleniyor..

Adalet Yürüyüşü 17. Gün Kemal  KılıçdaroğluAdalet Yürüyüşü Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaonuşmasının ardından başladı. Havaların yoğun sıcaklığı karşısında kortejdeki katılımcıların 'adalet arayışı'ndaki azim ve isteği dikkat çekiyor.

Şu an istirahatta olan kortej yaklaşık 5 saat sonra harekete geçecek. Kamuoyunda bazı kesimler Adalet Yürüyüşü'ne gölge düşürmek ve belki de eylemin önemine zarar verme niyetiyle Kılıçdaroğlu'na yönelik 'otel ve eve gidiyor' iddilarında buluyor. Kılıçdaroğlu Gazetecilere gece istirahat etmek için kullandığı karavanı gazetecilere açtı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun çok merakedilen o mütevazi karavanı:

CHP Adalet Yürüyüşü Karavan

Öte yandan, iki gün önce de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çok benzeyen bir vatandaşın 'Adalet Yürüyüşü'ne katılması, "Kılıçdaroğlu yürüyüşte doblör kullanıyor" spekülasyonlarına neden olmuştu.. 

CHP Adalet Yürüyüşü Karavan

Adalet Yürüyüşü'nün 17. gününden ayrıntılar ve yürüyüşten dakika dakika notlar gelecek..

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin