Tendürek'ten son haber: Vali: 8 şehit! 8 yaralı.. 11 PKK'lı öldürüldü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Tendürek'ten son haber: Vali: 8 şehit! 8 yaralı.. 11 PKK'lı öldürüldü

Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı eteklerinde bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş şehit olurken, 8 asker de yaralandı. Çatışmada 11 PKK’lı teröristin de öldürüldüğü bildirildi.

Takip Et

Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında üs bölgesine dönmekte olan askeri birlik saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde Gülizar mevkiinde pusu kuran PKK’lı teröristler uzun namlusu silahlarla ateş açtı. İlk gelen bilgilerde biri üsteğmen üçü uzman çavuş dört askerin şehit olduğu açıklanmıştı ancak sabah saatlerinde acı haber geldi. Çatışmada bir teğmen, iki astsubay  ve beş uzman çavuş şehit olurken, 8 askerin de yaralandığı öğrenildi. Çatışmada 11 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi.

VALİLİKTEN SON AÇIKLAMA: 8 ŞEHİT 11 ASKER YARALI

Çatışmadaki şehit sayısı ile ilgili açıklama Van Valiliği’nin sitesinden yapıldı. açıklamada, ” İlimiz Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yürütülen operasyonda 2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz ise yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte olup, durumları iyidir. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölgede hava destekli operasyon devam etmektedir. Operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Alınan bilgilere göre, ilçedeki Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında dünden beri devam eden çatışmalar şiddetlenerek sürüyor. Dün biri uzman çavuş 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bölgede yaşanan çatışmalarda bugün de bir teğmen ve 3 uzman çavuş şehit oldu. Bölgedeki çatışma devam ediyor.

8 Şehit 11 yaralı

 

KADİRLİ’YE BABA OCAĞINA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan jandarma astsubay üstçavuş 36 yaşındaki Suat Petek’in memleketi Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’ndeki baba evi yasa büründü. acı haberi babası 67 yaşındaki Muzzafer Helvacı ile annesi 66 yaşındaki Elif Helvacı’ya verdi. Oğullarının şehadet haberini alınca fenalaşan yaşlı çifte, hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları ve komşuları da taziye eve akın etti.

BALIKESİR DURSUNBEY'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehitlerden Astsubay Aydın Eryılmaz'ın Balıkesir Dursunbey nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. Şehidin ailesinin Dursunbey'e bağlı Şabanlar mahallesinde ikamet ettiği ve acı haberi aldıkları öğrenildi.

AFYONKARAHİSAR'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ: ŞEHİT EŞİ 7 AYLIK HAMİLE

Uzman Çavuş Gökhan Şengül’ün Afyonkarahisarlı olduğu belirtilirken, şehidin eşinin ise 7 aylık hamile olduğu kaydedildi. Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olan askerlerden birisinin Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı Akkonak beldesi nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Şengül olduğu belirlendi. Şengül'ün acı haberi şehidin beldede yaşayan ailesine ulaştı. Aldıkları haber karşısında büyük üzüntü yaşayan anne ve baba olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. 

***

BİRBİRLERİYLE BAĞLANTILI OLAN ÇOK SAYIDA MAĞARA VAR
İki günde 8 şehit haberinin geldiği Tendürek Dağı'nda volkanik yapısı nedeniyle çok sayıda mağaranın bulunduğu olduğu öğrenildi. Ayrıca dağın coğrafik yapısı nedeniyle PKK'lı teröristlerin bölgede rahatlıkla saklandığı belirtildi. Birbirleriyle bağlantısı olan mağaralardan ateş eden PKK'lıların daha sonra da başka yerlere kaçtıkları belirtildi.

VAN VALİSİ TAŞYAPAN: 8 ŞEHİDİMİZ OLDUĞUNDAN BAHSEDİYORLAR AMA...
Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tendürek Dağı'nda devam eden çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.

Vali Taşyapan, Tendürek Dağı'nda operasyonların 3 gündür sürdüğünü söyleyerek, "Bu operasyonlarda yaralılarımız, şehitlerimiz var. Şu anda 12 yaralımız var, durumları çok şükür iyi. Operasyon şu an devam ediyor, daha geniş bilgileri sizlerle yarın paylaşacağız. Terörle mücadelemiz sürüyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Şehit sayımız konusunda rakamlar değişebileceği için şimdiden telaffuz etmiyorum. Yarın tam olarak açıklayacağız" dedi. 

Vali Taşyapan, "8 şehidimiz olduğundan bahsediliyor" sorusuna şu şekilde yanıt verdi, "Dün 4 şehidimiz vardı biliyorsunuz, bu akşam 8 şehidimiz olma ihtimali var. Ama rakamları henüz netleştiremediğimiz için onları yarın paylaşmayı uygun buluyoruz. Etkisiz hale getirilen teröristler var, çatışmanın devam ediyor."

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin