30 Ağustos Zafer Bayramı, Özlüyoruz...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
30 Ağustos Zafer Bayramı, Özlüyoruz...

30 Ağustos Zafer Bayramı’mız Türk Milletine kutlu olsun, Büyük Zaferin üzerinden 94 yıl geçti. "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır." emriyle dünyanın da kaderini değiştiren, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve sevgiyle anıyoruz.. Büyük Zaferler ancak büyük komutanlarla kazanılır..

Takip Et

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin kaderini ve geleceğini ilelebet değiştiren bu zafer kolay kazanılmadı, elbette kolay unutulamaz, Türk Milleti 94 yıllık bu zaferi her zaman ve her an büyük bir coşku içerisinde gelecek nesillere şanlı bir mras olarak bırakıp aktaracak...

Osmanlı İmparatorluğu, 1. Dünya Savaşı sonunda yenik düştü. İmzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşması'yla vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Türk milletinin bu durumu kabul etmesi elbette mümkün değildi. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla, lideriyle kucaklaşan Anadolu, Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Daha sonra 27 Aralık 1919'da Ankara'ya giden Atatürk, 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurdu. Böylece hem memleketin yönetimi halkın iradesine veriliyordu hem de Kurtuluş Savaşı'nın merkezi Ankara oluyordu.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

 Ermeni çeteleri ve Yunanlıların kulaklarına sonsuza kadar küpe olacak o sözler büyük komutanın dudakları arasından Kahraman türk askerine emir olarak verildi: Atatürk, ordularına artık bir efsane haline gelen şu emri verdi: ‘'Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır.'' Türk askeri, büyük bir fedakarlıkla bu emre uydu.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Güçlü Ordu

Atatürk'ün başkomutanlığını yaptığı büyük Türk ordusu, 26 Ağustos'ta düşman mevzileirne taarruza geçti. Birkaç saatte düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos'ta, düşman ordusunun büyük kısmı dört taraftan sarılarak yok edildi veya esir alındı. Bu savaş, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı. Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin