11 kız öğrenci yanarak öldü: Yangın merdiveni kilitliydi!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
11 kız öğrenci yanarak öldü: Yangın merdiveni kilitliydi!

Adana Aladağ'daki 11 ilköğretim ve lise öğrencisi kız çocuğu ve 1 eğitmenin yanarak hayatını kaybettiği yangında Türkiye'nin yüreğini yakan olayda korkunç sözler Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün ağzından duyuldu: Kız Öğrenci Yurdunun Yangın Merdiveni Kilitliydi.

Takip Et

Adana Aladağ’da kız öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasının ardından açıklamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘binadaki yangın merdivenin kilitli olduğunu ve yangın sırasında bu merdivenin kullanılamadığını söyledi. Başkan Sözlü öte yandan, öğrencilerin kilitli olan yangın merdivenin bulunduğu bölgede hayatlarını kaybettiklerini kaydetti. Çatıda gereğinden fazla ahşap kullanıldığını söyleyen Sözlü, yangın sonrası çatının çöktüğünü ve öğrencilerin bu şekilde hayatını kaybettiğini ifade etti.

İLGİLİ HABER

Ayrıca Başkan Sözlü, bu yangın merdivenin kilitli olmasa öğrencilerin kurtulacağını belirtti. Başkan Sözlü, ‘Bunun üzerine herhangi bir soruşturma yapılacak mı? Sorusuna ise, ‘ihmal varsa, gereği yapılacak’ dedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin