'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' yalan mı, gerçek mi?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' yalan mı, gerçek mi?

Dün gece saatlerinde kamuoyuna sosyal medya üzerinden düşen ve bomba etkisi yaratan bir iddia vardı. Bu korkunç iddialara göre Terör örügütü IŞİD kaçırdığı 2 Türk askerini yakarak şehit etti. Ancak saatler ilerledikçe kafa karıştıran açıklamalar gelmeye başladı. Görüntülerin gerçek olup olmadığına dair ilk resmi açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık: Genelkurmay Başkanlığı inceliyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu : Hükümetten cevap bekliyoruz, 'olayı inceliyoruz' diyorlar. İnceleyin. Ama ben cevap bekliyorum. Ben cevabını bekliyorum bunun.

Takip Et

Milli Savunma Bakanlığı'ndan ilk açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'nın, IŞİD'in rehin aldığı iki askeri yakarak şehit edilmesine ait olduğu iddia edilen video görüntülerini incelediği belirtildi.

BBC Türkçe'ye bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, dün akşam saatlerinde sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.

IŞİD'e ait olduğu söylenen sosyal medya hesaplarından dün akşam 19 dakikalık bir video yayımlandı.

İLGİLİ HABER

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA BEKLİYORUM!

IŞİD'in dün gece yayınladığı ve toplumda infial yaratan, kan donduran görüntülere ilişkin konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu "Görüntüler var. Askerlerimizin diri diri yakıldığı, başlarına kurşun sıkıldığı görüntüler var. Hükümetten cevap bekliyoruz, 'olayı inceliyoruz' diyorlar. İnceleyin. Ama ben cevap bekliyorum. Ben cevabını bekliyorum bunun. Suriye'yi başımıza bela ettin hesabını da vereceksin bunun" dedi.

ŞEHİT EDİLDİĞİ İDDİA EDİLEN SEFER TAŞ IN BABASI KONUŞTU:

Sefter Taş yakılarak şehti edildi mi*Sefter Taş ın ailesi konuştu
Terör örgütü IŞİD tarafından  dün yayınlanan videoda yakılarak şehit edildiği iddia edilen  er Sefter Taş’ın babası Aydın Taş, "Şimdiye kadar ayrıntılı bilgiledirilmedik, yine sadece ‘araştırıyoruz’ dediler” ifadesini kullandı.

AYDINLIK'TAN "YALAN" HABERİ

Aydınlık.com.tr gazetesinde yer alan ve gazeteye telefon aracılığla ulaşan bir kişinin anlattıklarıyla işin seyri değişmeye başladı.. Görüntülerde ateşe verilen Fethi Şahin isimli şahsın, askerliğini yaptıktan sonra kaçarak IŞİD'e katıldığı ifade ediliyor..

Askerlerimizin şehit edildiği iddia edilen görüntüler üzerinden başlayan tartışma bir anda Türkiye'nin en çok tartışılan konusu oldu ve Türkiye buz kesti.Korkunç paylaşımların ardından sosyal medyada, "Suriye'de taş üstünde taş kalmasın.., ","Türk askeri oradan çekilsin ve havadan bütün bombaları aylarca oraya yağdırın.." şeklinde paylaşımlar rekor kırdı.

İLGİLİ HABER

OLAY HAKKINDA RESMİ MAKAMLARCA BİR AÇIKLAMA YAPILMADI 

IŞİD'in bir süredir rehin tuttuğu Fethi Şahin ve Sefer Taş adlı iki askerimizi yakarak şehit ettiği iddiası geceyarısı sosyal medyaya bomba gibi düştü.

Aydınlık Gazetesi'nde verilen o haberin detayları:

IŞİD'in infaz görüntülerindeki kişinin adı da Fethi Şahin. Ancak bu Fethi Şahin IŞİD'in elindeki askerlerimizden birisi değil. O görüntülere konu olan Fethi Şahin, 3 yıl önce IŞİD'de katılmış Konyalı bir Türk vatandaşı. Askerliğini yaptıktan sonra ortadan kaybolan Fethi Şahin IŞİD'e katılmış. Ailesi de çocukları kayboldu zannedip kayıp ilanı bile vermiş.

IŞİD'in Türk askerini infaz görüntüsü olarak internete yüklediği videodaki kişi kaçırılan asker değil. İsim aynı olunca hemen internetten infaz görüntüsünü izleyen arkadaşları Aydınlık'ı arayarak infaz görüntülerindeki kişinin kaçırılan asker değil Konyalı Fethi Şahin olduğunu ve 3 yıl önce IŞİD'e katılan kişi olduğunu aktardı. Üstelik videodaki infaz görüntüsünün gerçek olup olmadığı da bir uzmanlık tartışması.

Biz de vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyeti göz önüne alarak bu bilgileri Fethi Şahin'in en yakın arkadaşları aracılığı ile teyit ederek okurlarımıza ulaştırıyoruz. İzlediğiniz görüntülerdeki kişi IŞİD'in elinde rehin bulunan askerimiz değil.

Bu, TSK'dan Suriye'de ağır tokat yiyen IŞİD'in Türk halkına karşı algı operasyonundan başka bir şey değil.

'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' yalanı!'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' yalanı!'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' yalanı!'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' yalanı!'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' yalanı!

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin